اثرترکیب پروبیوتیک لاکتوکیر بر روی میکروبیوتای روده در بیماران سپتیک بستری در بخش مراقبت های ویژه
Abstract
سپسیس تغییرات فیزیولوژیکی شدیدی را در بیماران ایجاد می کند و گزارش شده است که تغییرات گسترده ای در ترکیب میکروبی روده ایجاد می کند. کاهش میکروبهای "مفید برای سلامتی" و افزایش دیس بیوزیس در بیماران بدحال باعث التهاب یا تشدید سپسیس (سپسیس با منشا روده) است. پروبیوتیک ها در پیشگیری از عفونت های بیمارستانی موثر بوده اند، اما مکانیسم های این محافظت باید بررسی شود. در این مطالعه هدف ما بررسی اثر پروبیوتیک لاکتوکیر بر میکروبیوتای روده در بیماران سپتیک بدحال بستری در بخش مراقبت های ویژه است.
روش کار و مواد: در این کارآزمایی بالینی پایلوت، ۴۰ بیمار بزرگسال با تشخیص سپسیس وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی در دو گروه لاکتوکیر و درمان استاندارد قرار گرفتند. بیماران در گروه لاکتوکیر به مدت 10 روز 2 کپسول لاکتوکیر دریافت کردند. برای تعیین الگوی میکروبی روده، نمونه مدفوع از همه بیماران در روزهای 1 و 10 گرفته شد. نتیجه اولیه فلور میکروبی روده و نتایج ثانویه مدت اقامت و مرگ و میر در بخش مراقبت های ویژه بود.
یافته ها: با توجه به میکروبیوتای روده در روز دهم نتایج ما نشان داد که تعداد کلنی کل فلور نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بیشتر است. در مورد تغییرات میکروبی بین روز 1 و روز 10 بین دو گروه، تعداد بیشتری از کل فلورهای میکروبی در گروه لاکتوکیر به جز بیفیدوباکتر، آتوپوبیوم و آنتروباکتریاسه را نشان داد. تغییرات درون گروهی در دو گروه بین روز 1 تا روز 2 نشان داد که تمام فلور میکروبی در طول دوره مطالعه به طور قابل توجهی تغییر می کند که تعداد فلور میکروبی در گروه کنترل به طور قابل توجهی کاهش می یابد و در گروه لاکتوکیر به طور قابل توجهی افزایش می یابد. بیماران در گروه لاکتوکیر به میزان قابل توجهی کمتر اسهال و عفونت با داروهای مقاوم به چند دارو داشتند. میزان مرگ و میر در گروه کنترل 30٪ در مقایسه با 20٪ در گروه لاکتوکیربود که معنی دار نبود (۴۵۶/۰p=)