• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

مقایسه اثرات کلرهگزیدین الکل 4% و پوودین آیودان 10% برای شستشوی واژن در جراحی‌های زنان: عوارض و فلور میکروبی (یک کارآزمایی بالینی تصادفی)

Thumbnail
View/Open
4_5807744082906188333.pdf (1.522Mb)
Date
1400
Author
حامد, فلاح
Metadata
Show full item record
Abstract
عفونت‌های محل جراحی باعث عوارض بسیار، افزایش قابل‌توجه مرگ‌ومیر، بستری طولانی‌مدت بیمارستانی و افزایش هزینه‌های بیمارستانی می‌شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثرات کلرهگزیدین الکل 4% و پوودین آیودان 10% برای شستشوی واژن در جراحی‌های زنان از نظر عوارض و فلور میکروبی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه که به‌صورت کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی انجام شد، جمعیت هدف شامل همه بیمارانی بود که طی دوره 6 ماهه در سال 1398 در مرکز آموزشی درمانی الزهرا تبریز به اتاق عمل مراجعه داشته‌اند. 100 بیمار که تحت جراحی از طریق واژن بودند، در دو گروه 50 نفره شستشوی واژن به روش پوودین آیودان از نوع 10% و کلرهگزیدین الکل محتوی الکل ۴ درصد وارد مطالعه شدند. شرکت‌کنندگان به روش در دسترس انتخاب شده و به‌صورت تصادفی با استفاده از جدول اعداد تصادفی به‌صورت دو سو کور بدون اطلاع محقق و بیمار به یکی از دو گروه مطالعه وارد شدند. سپس هر بیمار در سه مرحله، قبل از شروع عمل، بلافاصله بعد از اسکراب محل عمل (در دقیقه اول) با محلول آنتی‌سپتیک و سپس در پایان عمل با استفاده از سواب استریل، نمونه‌برداری از دیواره‌های واژن و فورنیکس‌ها تهیه و به محیط ترنسپورت منتقل شده و جهت کشت میکروبی به آزمایشگاه فرستاده شد. محل عمل از نظر عوارض موضعی مثل سوزش، التهاب، قرمزی و پوسته‌پوسته شدن و اولسراسیون، بلافاصله بعد از استفاده از آنتی‌سپتیک، در پایان عمل و صبح روز بعد از عمل توسط پرستار آموزش دیده معاینه و در برگه جمع‌آوری اطلاعات ثبت شد. یافته‌ها: در این مطالعه، میانگین (انحراف معیار) سنی افراد دو گروه کلرهگزیدین و بتادین مورد مطالعه، به ترتیب 88/40 (4/9±) و 56/42 (3/12±) سال بود. نتیجه کشت قبل از جراحی از نظر تعداد باکتری در گروه کلرهگزیدین به ترتیب 11 مورد (0/22 درصد) منفی، 1 مورد (0/2 درصد) کمتر از صد هزار و 38 مورد (0/76 درصد) بیشتر از صد هزار بود. همچنین نتیجه کشت قبل از جراحی از نظر تعداد باکتری در گروه بتادین به ترتیب 11 مورد (0/22 درصد) منفی و 36 مورد (0/72 درصد) بیشتر از صد هزار بود. نتیجه کشت حین جراحی از نظر تعداد باکتری در گروه کلرهگزیدین در 50 مورد (0/100 درصد) منفی بود. همچنین نتیجه کشت حین جراحی از نظر تعداد باکتری در گروه بتادین به ترتیب 33 مورد (0/66 درصد) منفی، 2 مورد (0/4 درصد) کمتر از صد هزار و 14 مورد (0/28 درصد) بیشتر از صد هزار بود. نتیجه کشت بعد از جراحی از نظر تعداد باکتری در گروه کلرهگزیدین به ترتیب 49 مورد (0/98 درصد) منفی و 1 مورد (0/2 درصد) بیشتر از صد هزار بود. همچنین نتیجه کشت بعد از جراحی از نظر تعداد باکتری در گروه بتادین به ترتیب 22 مورد (0/44 درصد) منفی، 5 مورد (0/10 درصد) کمتر از صد هزار و 21 مورد (0/42 درصد) بیشتر از صد هزار بود.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/66603
Collections
  • Theses(M)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV