بررسی فهم و احساس بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم پروستات کاندید جراحی رادیکال پروستاتکتومی بعد از عمل - بخش دوم یک مطالعه کیفی طولی
Abstract
آدنوکارسینوم پروستات و جراحی رادیکال پروستاتکتومی متعاقب آن می تواند در جنبه های مختلف زندگی بیماران تاثیر بگذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی همه جانبه دیدگاه و فهم این بیماران از بیماری خود و درمان آن به منظور فهم بهتر گستردگی دیدگاه بیماران و ارائه بهترین درمان بر مبنای ارزش های بیمار است.
مواد و روش ها: در این پژوهش کیفی که به روش پدیدارشناسی توصیفی انجام شده 8 بیمار مبتلا به آدنوکارسینوم پروستات که رضایت آگاهانه به شرکت در مطالعه داشتند 3-6 ماه بعد از جراحی رادیکال پروستاتکتومی به روش هدفمند و تا اشباع داده ها انتخاب و تحت مصاحبه های عمیق به روش سوالات نیمه ساختارمند قرار گرفتند و مصاحبه ها ضبط و پیاده سازی شد. از متن های به دست آمده درونمایه های اصلی و فرعی استخراج شده و یافته ها با روش 7 مرحله ای کلایزی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: از بین مصاحبه ها 22 درونمایه اصلی و 50 درونمایه فرعی به دست آمد که اهمیت عوارض جسمی بلندمدت جراحی، اثرات روانی ناشی از بیماری و جراحی، مرگ اندیشی در روند بیماری، روش های خلاقانه در سازگار شدن با بیماری، نقش معنویت در کنار آمدن با بیماری، نقش خانواده و نزدیکان در روند بیماری و محدودیت های ناشی از بیماری و جراحی از جمله مهم ترین یافته ها بود.