بررسی برون تنی ترکیب شیره انگور و لیمو به عنوان ماده کنتراست آر کلانژیوپانکراتوگرافی و تاثیر آن در نسبت سیگنال به نویز تصاویر حاصل از سکانس های متداول این آزمون
چکیده
خلاصه فارسی
مقدمه:
برای سرکوب کردن سیگنال مایعات موجود در قسمت فوقانی سیستم گوارشی در تصویر برداری از کیسه صفرا و مجاری صفراوی و پانکراتیک، (MRCP) از مواد طبیعی و مصنوعی گوناگونی استفاده شده و این کار توسط توالی پالسی متفاوت در MRCPانجام می پذیرد. هدف از این مطالعه، تحقیق بر روی شیره انگور و ترکیب شیره انگور با لیمو با استفاده از توالی پالسی T2 سنگین در پروسیجر MRCP می باشد.
مواد و روش کار: مقدار پتاسیم، آهن و منگنز موجود در این ترکیب توسط طیف نگار جذب اتمی اندازه گیری شد. غلظتهای مختلف از شیره انگور و ترکیب شیره انگور با لیمو با استفاده از سکانسهای T2 سنگین از قبیل (T2 HASTE thickSlab)، ( T2 SPACE) و(Truefisp) تصویربرداری شد.
نتایج: مقدار پتاسیم آهن و منگنز موجود در شیره انگور به ترتیب (34.8 ، 2.4 و1) میلی گرم بر لیتر بدست آمد. در مطالعه برون تنی شیره انگور و ترکیب شیره انگور با لیمو بصورت معنی داری مشاهده شد که شیره انگور به تنهایی باعث سرکوب سیگنال بیشتری در تصویر بدست آمده نسبت به ترکیب شیره انگور و لیمو می شود. همینطور سرکوب سیگنال در سکانس T2 HASTE Thick Slab از سکانس های دیگر بیشتر است.
نتیجه گیری: می توان ازترکیب شیره انگور به عنوان ماده کنتراست خوراکی برای سرکوب سیگنال مجاری قسمت فوقانی سیستم گوارشی در پروسیجر MRCP استفاده کرد. سکانس T2 HASTE Thick Slab به همراه استفاده از ماده کنتراست خوراکی شیره انگور می تواند کنتراست مناسبی در پروسیجر MRCP ایجاد نماید.
کلید واژگان فارسی: MRI، ام آر کلانژیوپانکراتوگرافی، سرکوب سیگنال، کنتراست منفی، شیره انگور،