بررسی نتایج دو ساله فلپ سورآل بر روی تومور های بدخیم پاشنه
Abstract
تومورهای پاشنه پا در دوره چهارم زندگی بیشترین شیوع را دارند، شایع ترین روش جراحی برای این تومورها، فلپ سورآل می باشد. استفاده گسترده از فلپ سورال در بازسازی ضایعات قسمت دیستال ساق پا، مچ و پاشنه پا به عنوان روشی مورد استفاده در اکثر بیماران می باشد؛ لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی نتایج دوساله جراحی فلپ سورال منحصرا در بیماران مبتلا به تومور های پاشنه در فاصله زمانی سال 93 تا سال 98 در مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز می باشد.
روش کار: این مطالعه از نوع کیس سری می باشد که در طی بازه زمانی ابتدای سال 1398 تا ابتدای سال 1400 در بیمارستان امام رضا تبریز انجام شد. تعداد ده بیمار مبتلا به تومور بدخیم پاشنه پا که کاندید عمل جراحی فلپ سورال بودند به روش نمونه گیری سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بیماری شناسی، نتایج درمان جراحی به صورت کوتاه مدت و بلند مدت و مدت زمان بازگشت به کار برای هر بیمار تکمیل شد.
یافته ها : عفونت پس از جراحی شایع ترین عارضه کوتاه مدت پس از جراحی بود. از دست رفتن کلی فلپ، حذف خط بخیه و اپیدرمولیز سطحی در هیپ یک از بیماران مشاهده نشد؛ همچنین عارضه در دو روش متفاوت جراحی(single stage procedure و procedure delay) تفاوت آماری معناداری نداشت. مشکل در پوشیدن کفش به عنوان شایع ترین عارضه بلند مدت در چهار بیمار مشاهده شد که دو نفر به روش procedure delay و دو نفر نیز به روش single stage procedure تحت جراحی قرار گرفته بودند؛ عوارض بلند مدت در بیمارانی که به روش procedure delay تحت جراحی قرار گرفته بودند به صورت معناداری بالاتر از بیمارانی بود که به روش single stage procedure تحت جراحی قرار گرفته بودند.