مقایسه ی پیامدهای کوتاه مدت بعداز عمل وضعیت های متفاوت در ازوفاژکتومی توراکوسکوپیک- لاپاروسکوپیک بیماران مبتلا به کانسر مری
چکیده
هدف از مطالعه حاضر، مقایسه ازوفاژکتومی توراکو-لاپاروسکوپیک در پوزیشن Prone در مقایسه با پوزیشن Semi-prone و لترال دکوبیتوس می باشد.
مواد و روش ها: در این کار آزمایی بالینی 5۱ بیمار مبتلا به کانسر مری در سه پوزیشن پرون ، سمی پرونو لترال دکوبیتوس وارد مطالعه شدند. بیماران تحت MIE قرار گرفتند. پارامتر های مطالعه شامل اطلاعات دموگرافیک و متغیرهای قبل از عمل (سن، جنسیت، محل تومور، هیستوپاتولوژی، درمان نئواد جوانت) متغیرهای حین عمل (مدت زمان جراحی، میزان از دست دادن خون، میزان احتمال تغییر به جراحی باز) و متغیرهای پس از عمل (مورتالیته، موربیدیته: عوارض تنفسی، نشت آناستوموز ازوفاگوگاستریک، آسیب مجرای توراسیک گرفتگی صدا) ثبت شدند.
یافته ها: نتایج بررسی پارامترهای حین عمل نشان داد کمترین میانگین مدت زمان جراحی توراکوسکوپیک و کمترین میزان خون از دست رفته بیماران مربوط به پوزیشن پرون بود. بیشترین فراوانی آریتمی قلبی در پوزیشن پرون بوده و انفارکتوس قلبی تنها در ۱(۲%) بیمار با پوزیشن پرون مشاهده شد. کمترین میانگین تعداد غدد لنفاوی دایسکت شده بیماران در پوزیشن پرون و بیشترین میانگین در پوزیشن لترال گزارش شد. بعد از عمل نیز مرحله پاتولوژیک تومور در بیشتر نمونه¬ها 3 بوده و تنها در 6 بیمار پوزیشن پرون در مرحله ۲ قرار داشتند.کمترین میانگین مدت زمان حفظ چست تیوب در پوزیشن سمی¬پرون بوده و میانگین آن در پوزیشن لترال و پرون با هم مساوی بود. آسیب مجرای توراسیک در دو بیمار مشاهده شد که یک بیمار در پوزیشن پرون و یک بیمار در پوزیشن لترال بود. عوارض پس از جراحی شامل آمبولی ریه ، پنومونی، تب و نشت آناستوموز نیز بیشتر در پوزیشن پرون مشاهده شد. بین هیچکدام از پارامترهای قبل، حین و بعد از عمل در پوزیشن های مختلف اختلاف معناداری مشاهده نشد.