بررسی آشنایی و مهارت پرسنل پیش بیمارستانی درمدیریت راه هوایی
چکیده
با توجه به اینکه در کشور ما در حال حاضر اورژانس پیش بیمارستانی در حال تغییرات شگرف در راستای ارتقا دانش و عملکرد پرسنل می باشد، هدف از این مطالعه بررسی میزان دانش و مهارت پرسنل پیش بیمارستانی در کنترل راه هوایی و سپس برگزاری کلاس کنترل راه هوایی به شکل مطرح کردن مورد و بحث گروهی بوده و سپس آزمون دانش و مهارت بعد اتمام دوره آموزشی و سه ماه بعد جهت بررسی میزان ماندگاری آن گرفته خواهد شد.
روش اجرا: قبل از برگزاری کلاس از تمامی پرسنل پیش بیمارستانی بر روی مولاژ مخصوص اداره راه هوایی نحوه اداره راه هوایی با آمبوبگ، لارنژیال ماسک، کامبی تیوب و لوله تراشه به شکل امتحان Minisix گرفته شد. سپس کارگاه آموزشی نحوه اداره راه هوایی به روشهای استفاده از آمبوبگ، لارنژیال ماسک، کامبی تیوب و لوله تراشه به شکل ارائه مورد و بحث در خصوص آن ( طرح مشکل، Problem based) برگزار شد. در پایان از تمامی پرسنل مجدد امتحان گرفته شد..
نتایج: در این مطالعه که 73 نفر وارد مطالعه شده اند. میانه سنی 35 سال و در بازه 25% تا 75% جمعیت سن بین 30 تا 40 سال بود. اغلب شرکت کنندگان مدرک کارشناسی داشتند. میانه سابقه کار شرکت کنندگان 11 سال بود که در بازه بین 25% تا 75% برابر با 7 تا 15 سال بود.
شرکت کنندگان، قبل از شروع دوره اقدام به لوله گذاری با LMA نمودند که میانه 10 ثانیه و در بازه بین 25 % تا 75 % برابر با 8 تا 11 ثانیه بود. پس از گذراندن دوره ، مجدد اقدام به لوله گذاری با LMA نمودند که میانه 6 ثانیه و در بازه بین 25 % تا 75 % برابر با 5 تا 8 ثانیه بود. (Pv<0.001). همچنین شرکت کنندگان، قبل از شروع دوره ، تست انجام انتوباسیون داخل تراشه انجام دادند که با میانه 10 ثانیه و در بازه بین 25 % تا 75 % برابر با 22 تا 50 ثانیه بود. پس از گذراندن دوره ، مجدد اقدام به لوله گذاری داخل تراشه نمودند که متوسط زمان برای تعبیه برابر با میانه 15 ثانیه و در بازه بین 25 % تا 75 % برابر با 13 تا 20 ثانیه بود. (Pv<0.001). سن شرکت کنندگان با هیچ یک از متغیرها ارتباط معنی داری نداشت، سابقه کاری و همچنین میزان تحصیلات نیز با هیچکدام از متغیرها ارتباط معنی داری نشان نداد