مقایسه سرعت انجام انتوباسیون به کمک بوژی با ILMA بر روی مولاژ سخت توسط متخصصین و دستیاران طب اورژانس
Abstract
استفاده از گاید بوژی و همینطور استفاده از ILMA دو روشی است که برای سهولت و کم کردن عوارض انتوباسیون دهانی معرفی شده است با این حال هنوز هیچ کدام از این دو روش در اورژانسهای کشور متداول نشده است و برتری این دو روش نسبت به هم در مطالعهای مقایسه نشده است.
مواد و روشها: هر کدام از شرکت کنندگان ابتدا دستیار بودن و سال دستیاری به همراه دموگرافی فرد ثبت می گردد. سپس یک بار با کمک بوژی و بار دیگر با ILMA اقدام به انتوباسیون می نماید. زمان انجام انتوباسیون در روش استفاده از بوژی از زمان شروع لارنگوسکوپی تا پر کردن کاف لوله تراشه و تایید انتوباسیون موفق با expansion ریه ثبت می شود. در روش ILMA از زمان شروع جاگذاری ILMA تا اتمام لوله گذاری و پر کردن کاف و تایید انتوباسیون موفق با Expansion ریه ثبت می شود. ثبت زمان با کورنومتر خواهد بود. در هر روشی در صورتیکه پس از 3 بار تلاش موفق به انتوباسیون نشد، fail تلقی می شود.
یافتهها: در مطالعه حاضر 80 نفر وارد مطالعه شدند میانگین سنی بیماران83/3 ± 14/33 سال میباشد.از بین بیماران 25 نفر (3/31%) توانستند با روش لوله گذاری داخل تراشه نرمال، عمل انتوباسیون را با موفقیت انجام بدهند و 55 نفر (8/68%) لوله گذاری ناموفق داشتند. زمان لازم برای جاگذاری لوله 84/9± 52/36 ثانیه بود. تنها 32 نفر از شرکت کنندگان (40%) توانستند با کمک بوژی عمل جاگذاری لوله تراشه را با موفقیت انجام دهند.جاگذاری لوله تراشه به کمک ILMA توسط 77 نفر (3/96%) با موفقیت انجام شد. بدین صورت که انتوباسیون با ILMA کمتر از دو روش دیگر و انتوباسیون با بوژی کمتر از انتوباسیون بدون وسیله کمکی زمان نیاز داشت.از نظر تعداد افرادی که توانسته اند با ILMA اینتوبه کنند به صورت معنی داری بیشتر بوده است Pv=.037