تولید و بهینه سازی سلولهای بنیادی از گیاه برنج، عصاره گیری آبی و اتانلی آن و بررسی اثر بخشی آن در روشنایی پوست در مطالعات برون تنی (رده سلولی)
Abstract
مقدمه: درطی زمان پوست تحت شرایط ناخواسته پیری از جمله تیرگی و لکهای پوستی قرار میگیرد. از عوامل مقابله با فاکتورهای تهدید کننده پوست استفاده از کرم ها و لوسیونهای حاوی مواد طبیعی وبیولوژیکی فعال است که به دلیل کاربرد آسان و ریسک کمترعوارض غالباً انتخاب بهتری می باشند. تولید مداوم این محصولات در شرایط آزمایشگاهی وبهینه سازی شرایط بدلیل توانایی کنترل شرایط و صرف زمان کمتر سودمند است. اخیراً استفاده ازعصاره کالوس گیاهان بخصوص برنج به منظورمشاهده ی اثرات ضد پیری و روشنایی پوست در محصولات آرایشی بسیار مورد توجه می باشد.
هدف: در وهله اول ارتقای لاینهای سلولی مناسب درگیاه برنج وسپس به اثبات رساندن توانمندیهای عصاره کالوس برنج بر روی سلولهای ملانومای پوست (B16F10) و روشنایی پوست.
روش کار: بذر برنج با شرایط معین و با القای ایجاد کالوس با شرایط مختلف و سپس عصاره گیری بوسیله ی سونیکاتور با حلالهای آبی واتانولی، ارزیابی عصاره ها بوسیله تستهای آزمایشگاهی اعم از اندازه گیری فنول و فلاونوئیدتام، خاصیت آنتی اکسیدانی، پروتئین تام وکربوهیدرات تام توسط روشهای استاندارد انجام شد.همچنین، تحقیق وجود ماکرومولکولهای پروتئینی، و نهایتاًَ مطالعات سلولی جهت ارزیابی تاثیر عصاره ها از نظر روشنایی پوست بر رده ی سلولهای ملانومای موش صورت گرفت.
نتایج: بعد از بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، عصارههای بهینه انتخاب، و با انجام ادامه تست ها در نهایت، تأثیر عصارههای کالوس برنج بر روشنایی پوست ثابت شد.
نتیجه گیری: مطالعات ما نشان داد که عصاره کالوس برنج با شرایط کشت و حلالهای متفاوت، در مقایسه با گروههای کنترل، در روشنایی پوست موثر است ومی تواند به عنوان ماده ای جدید برای فرمولاسیونهای آرایشی معرفی گردد.