کاربرد نقاط کوانتومی گرافنی درتعیین مقدار دوکسوروبیسین درنمونه های بیولوژیک
Abstract
مقدمه: امروزه داروهای ضدسرطان يکي ازپرکاربردترين داروها در شیمی درمانی بیماران سرطانی محسوب می شوند و تعیین مقدار این داروها در نمونه های بیولوژیکی اهمیت بسزائی دارد. لذا توسعه یک روش تشخیصی دقیق و تکرار پذیر برای این داروها، درک ما را از نقش آنها در روند درمان بهبود خواهد بخشید. یکی از روشهای متداول در تعیین مقدار این نوع داروها روشهای الکتروشیمیایی می باشد. دراین مطالعه نقاط کوانتمی گرافنی، بعنوان ماده موثره در ساخت حسگر های الکتروشیمی برای تشخیص و تعیین مقدار دوکسوروبیسین ، استفاده شده است .
هدف: توسعه یک روش الکتروشیمیایی بر اساس ساخت حسگر الکتروشیمیایی جدید بر پایه نانو مواد نقاط کوانتومی گرافنی جهت تشخیص و تعیین مقداردوکسوروبیسین درنمونه های بیولوژیک
روش اجرا : در این مطالعه، ابتدا نقاط کوانتمی گرافنی (GQDs) با استفاده از اسیدسیتریک بعنوان آغازگر در یک محیط قلیایی سنتز شدند. برای تعیین ویژگی های ترکیبات سنتز شده از روش های مختلفی همچون طیف سنجی UV-VIS ، پراش اشعه ایکس (XRD) و... استفاده شد. رفتار الکتروشیمیایی GQD در اصلاح الکترود کربن شیشه ای (GQD-GCE) با استفاده از روش ولتامتری چرخه ای (CV) مورد مطالعه قرار گرفت. رفتار الکتروآنالیتیکال DOX در GQD-GCE در بافر (PBS) با استفاده از ولتامتری پالسی دیفرانسیلی (DPV) مورد بررسی قرار گرفت.
بحث و نتیجه گیری : فعالیت الکتروآنالیتیکال نقاط کوانتومی گرافنی با استفاده از ولتامتری چرخه ای و ولتامتری پالسی دیفرانسیلی مورد مطالعه قرار گرفت. برای ارزیابی عملکرد الکترود در حضور محلول بافر فسفات (pH برابر 4) ازروش ولتامتری پالسی دیفرانسیلی استفاده شد و نهایتا حد تشخیص مناسبی نیز توسط سنسور پیشنهادشده به دست آمد. نتایج نشان داد که نقاط کوانتومی گرافنی سرعت اکسیداسیون را ازطریق افزایش جریان پیک بهبود بخشیدند. در نهایت، امکان استفاده از روش , برای سنجش مستقیم دارو در پلاسمای انسانی بررسی شد.