بررسی سطوح بیان ژن PPARγ در بیماران با و بدون سندرم جریان آهسته ی کرونری (SCF) و ارتباط آن با سندرم متابولیک
Abstract
هدف از مطالعه حاضرتعیین سطح بیان ژن PPARγ در افراد مبتلا به SCF و مقایسه با افراد گروه نرمال از نظر جریان کرونری و ارتباط آن با سندرم متابولیک است.
روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی 35 بیمار مبتلا به SCF و 35 نفر با جریان طبیعی کرونر به عنوان گروه (NCF) بر اساس معاینات آنژیوگرافی کرونر مورد بررسی قرار گرفته و انتخاب شدند. تشخیص SCF با توجه به TIMI flow grade انجام شد. ابتلا به سندرم متابولیک بر اساس معیارهای برنامه ملی آموزش کلسترول- پانل 3 NCEP (ATP III) (National Cholesterol Education Program’s Adult Treatment Panel III report criteria) تعیین شد. میزان بیان ژن PPARγ در سلول های تک هسته ای خون محیطی اندازه گیری شد. همچنین نمونه خون افراد مورد مطالعه جهت بررسی پروفایل لیپیدی و پروفایل قندی جمع آوری شد.
نتایج: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، بیماران SCF شیوع بالاتری از سندرم متابولیک را داشتند (46%) و ارتباط معناداری مابین شیوع سندرم متابولیک وSCF وجود داشت(048/0=p). همچنین کاهش معناداری در بیان ژن PPARγ درگروهSCF در مقایسه با گروه NCF مشاهده شد (001/0>P). میانگین گلوکز ناشتای سرم، انسولین،شاخص مقاومت انسولینی و TG در گروهSCF در مقایسه با گروه NCF بیشتر بود و میانگین HDL-c در گروهSCF در مقایسه با گروه NCF کمتر بود (05/0>P).