غربالگري اوتیسم در بیماران مبتلا به صرع
Abstract
تعیین میزان فراوانی اوتیسم در بیماران مبتلا به صرع می تواند در پیش گیري ابتلا به اوتیسم در بیماران صرع و آگاهی از نظر بررسی بیماران صرعی از نظر ابتلا به اوتیسم یاري نماید تا بتوان خدمات درمانی و حمایتی از این بیماران را هرچه سریعتر آغاز کرد. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع اوتیسم در کودکان مبتلا به صرع و ارتباط آن با صرع کنترل شده یا مقاوم به درمان می باشد.
روش كار: 40 بیمار مبتلا به صرع مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز در محدوده سنی 16 تا 30 ماه وارد مطالعه شدند.از این تعداد22 مورد(55 درصد)پسر و 18 مورد(45 درصد) دختر بودند. سپس براي بیماران پرسشنامه MCHATR تکمیل گردید. در بیمارانی که امتیاز 20-8 کسب کنند احتمال خطر بالا براي اوتیسم وجود داشته و در مورد تشخیص قطعی اوتیسم بررسی های تکمیلی بعمل آمد. بیماران با امتیاز 7-3 با احتمال خطر متوسط محسوب شدند و پرسشنامه MCHATR /F برای بیماران تکمیل شد.
نتايج: میانگین سن شروع تشنج بیماران 12/7±51/11 ماه (30-1 ماه) بود. به طور کلی 19 بیمارنمره آزمون مثبت داشتند که از این تعداد15 بیمار(37.5 درصد)با ریسک بالا و4 مورد (10 درصد)ریسک پایین داشتند.تفسیر نهایی نتایج نمرات M
CHATRدر کودکان نشان داد که فقط 4 کودک (10 درصد) مبتلا به اوتیسم بودند که از این تعداد 3 بیمار پسر و یک بیمار دختر بودند، با این وجود میان جنس مذکر و مونث تفاوت آماری معنی داری در مورد فراوانی اوتیسم مشاهده نشد(61/0=P). اوتیسم در صرع کنترل شده 7/7% (1 بیمار) و در صرع کنترل نشده 1/11% (3 بیمار) بود که تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده شد(01/0=P).