ارزش تشخیصی اسکن با آنالوگ گیرنده های سوماتواستاتین (Tc-99m EDDA/HYNIC-TOC) جهت تشخیص توده های ریوی
Abstract
هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارزش تشخیصی اسکن با Tc-99m EDDA/HYNIC-TOC جهت تشخیص افتراقی توده های ریوی غیر قابل تشخیص در سی تی اسکن می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه بررسی مقطعی تعداد ۳۰ مورد از توده های ریوی در بیمارانی که با علائم بالینی مشکوک به جهت سی تی اسکن به مرکز رادیولوژی بیمارستان امام رضا مراجعه کرده اند وارد مطالعه شدند. سپس بیماران تحت اسکن با Tc-99m EDDA/HYNIC-TOC قرار گرفتند. نوع توده ها و شیوع آنها در بین بیماران ثبت شد. یافته های اسکن ثبت شده و نگهداری شد. سپس بر اساس یافته های بیوپسی و یا رفتار توده در سی تی اسکن های کنترل در ماه های آینده، نوع توده تعیین و حساسیت و ویژگی اسکن با Tc-99m EDDA/HYNIC-TOC تعیین شد.
یافته ها: میانگین سن بیماران مورد مطالعه برابر ۴۹/۱۲ ± ۶۶/۵۴ سال بود. در اسکن با آنالوگ گیرنده های سوماتواستاتین، در جذب Planar از ۳۰ مورد، ۲۱ مورد (۷۰ درصد) جذب مثبت و ۹ مورد (۳۰ درصد) جذب منفی داشتند. در جذب SPECT نیز از ۳۰ مورد، ۲۳ مورد (۷/۷۶ درصد) جذب مثبت و در مقابل ۷ مورد (۳/۲۳ درصد) جذب منفی داشتند. حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی و دقت تشخیصی جذب SPECT در اسکن با آنالوگ گیرنده های سوماتواستاتین به ترتیب برابر ۳۰/۹۱، ۴۳/۷۱، ۳۰/۹۱، ۴۳/۷۱ و ۶۷/۸۶ درصد بود.