بررسی اثر مشترک HIF-1alpha و IL-6 بر روی سلول های سرطانی در محیط in vitro
Abstract
همزمان با رشد سریع سلول های توموری,شرایط هایپوکسیک و به دنبال آن محیط غنی از آدنوزین در ناحیه تومور ایجاد می شود که می توانند فعالیت ضد توموری سلول های T و NK را مهار کنند. طبق مطالعات انجام شده بیشترین فاکتوری که در این شرایط فعال می شود HIF_1a است که می تواند موجب رشد سلول های توموری شود و بر متاستاز‚ رگزایی و مقاومت دارویی تومور تاثیر بگذارد. 1a-HIF همچنین می تواند روی بیان 6-IL تاثیر داشته باشد و شرایط غنی از آدنوزین در محیط ایجاد شود که نقش مهمی در مکانیسم فرار تومور ایفا می کند. مطالعات جداگانه زیادی برای مهار 1a-HIF و 6-IL انجام شده است که گاها به علت اختصاصی نبودن عوارض جانبی زیادی داشتند.
مواد و روش ها: در این مطالعه ما به کمک نانوذرات و siRNA های مداخله گر به دنبال معرفی روشی هدفمند بودیم که بیان ژن های 1a-HIF و 6-IL را برای اولین بار بطور همزمان در ریزمحیط توموری سرکوب کند و با دوز کم، بیشترین تاثیر و کمترین عارضه را داشته باشد. بنابراین، نانوذرات بارگیری شده با siRNA به منظور سرکوب بیان فاکتورهای فوق در سلول های سرطان سینه موشی 4T1 استفاده شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که درمان ترکیبی با استفاده از نانوذرات بارگیری شده با مولکول های siRNA می تواند موجب کاهش بقای سلول های سرطانی و مهار تکثیر سلول های سرطانی شده و بیان ژن های پیش برنده تومور را سرکوب نماید.