بررسی بروز و موفقیت درمان سینوزیت حاد به دنبال جراحی سینوس لیفت باز ماگزیلا
Abstract
هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی بروز سینوزیت حاد پس از جراحی سینوس لیفت باز ماگزیلا و بررسی میزان موفقیت روش درمانی پیشنهادی طرح برای سینوزیت حاد بعد از جراحی باز سینوس لیفت ماگزیلا.
مواد و روش کار: در این طرح در بازه زمانی مشخص 59 بیمار نیازمند جراحی سینوس لیفت، تحت جراحی قرار گرفتند و بیماران پس از آموزش ملاحظات بعد از عمل، ترخیص شدند. بیماران پس از جراحی در روزهای سوم و هفتم و یازدهم فالو آپ شدند و شیوع عوارض جراحی (سینوزیت حاد و عفونت ماده پیوندی) بررسی شده و مبتلایان تحت درمان Incision and Drainage (اینسیژن و درناژ)و آنتی بیوتیک تراپی و در صورت لزوم خارج کردن مواد پیوندی قرارگرفتند و پس از انجام درمانها میزان موفقیت آنها سنجیده شد. گزارش آماری براساس تعداد موفقیت نتایج عمل و بروز سینوزیت حاد و میزان موفقیت درمان های بعدی میباشد. نتایج بهصورت شاخصهای آماری توصیفی گزارش خواهد شد.
نتایج: از میان 59 بیمار (31 مرد و 28 زن و در مجموع 68 جراحی سینوس لیفت ) عفونت مواد پیوندی و سینوزیت حاد در 3 بیمار دیده شد که بلافاصله وارد فاز درمانی شده و موفقیت روش درمانی سنجیده شد بطوریکه 2 بیمار بهبود علایم را نشان دادند و 1 بیمار نیاز به تکرار جراحی پیدا کرد. عوارض دیگری در حین جراحی چون خونریزی بیش از حد و پرفوریشن غشا سینوس اتفاق افتاد. رابطه معنا داری نیز بین عوارض حین عمل و سینوزیت حاد بدست نیامد.
نتیجه گیری: اگرچه سینوس لیفت به عنوان یک روش ایمن و قابل اعتماد در نظر گرفته می شود ، اما سینوزیت حاد یک عارضه احتمالی است که باید بلافاصله کنترل شود تا خطر عوارض بعدی مانند پانسینوزیت ، استئومیلیت استخوان فک بالا یا گسترش عفونت به فضا های اینفراتمپورال یا اینفرااوربیتال در آن کاهش یابد. برای به حداقل رساندن خطر ، باید با احتیاط تمام مراحل انجام شود ، تا استئوم از بین نرود و باعث اختلال در ترشح و کلیرانس سینوس فک بالا نشود.