مهار ترکیبی مولکول های CD73 و STAT3 به منظور سرکوب رشد سلول های سرطانی
Abstract
درگیری فاکتورهای چندگانه در ریزمحیط تومور در رشد و گسترش سرطان موجب شده است که مونوتراپی ها گزینه موثر و مفیدی برای درمان نباشند. از این رو، هدف قرار دادن چندین فاکتور در ریز محیط تومور به نظر ضروری و کارا می رسد. از میان فاکتورهای موثر در رشد و گسترش سرطان، CD73 و STAT3 نقش بسیار مهمی در پیشرفت سرطان ایفا می کنند. در نتیجه ما در این مطالعه و تحقیق تصمیم گرفتیم که بیان این دو فاکتور را در سلول های سرطانی سرکوب نماییم.
مواد و روش ها: ما در این مطالعه نانوپارتیکل تری متیل کیتوزان پگیله شده و پوشیده شده از هیالورانات را برای انتقال هدفمند siRNA اختصاصی برای سرکوب محور CD73 و STAT3 بکار گرفتیم. بعد از بررسی و سنجش
نتایج: نانوذرات تولید شده با داشتن خواص فیزیکوشیمیایی مناسب توانستند بطور قابل توجهی بیان فاکتورهای CD73 و STAT3 را سرکوب نمایند. همچنین، سرکوب بیان این فاکتورها با کاهش بیان فاکتورهای موثر در تکثیر، بقا، آنژیوژنز و متاستاز همراه بود.