درمان سینوس پیلونیدال به روش فیستولوسکوپی
Abstract
تا کنون هیچ مطالعه به بررسی روش فیستولوسکوپی جهت درمان سینوس پیلونیدال نپرداخته است هدف مطالعه ما بررسی میزان درمان و عود بیماری به دنبال استفاده از روش مذکور است، تا با ارایه روش های جدید طول مدت جراحی، بستری ، عوارض بدنبال عمل و... را کاهش داد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد 63 بیمار در سال 1399به روش سرشماری و نمونه گیری در دسترس وراد مطالعه شدند. بیماران کاندید جراحی سینوس پایلونیدال به روش فیستولوسکوپ در بیمارستان امام رضا تبریز تحت جراحی قرار گرفتند و عوارض و نتایج درمان به وسیله این روش در ابزار مربوطه ثبت شد و نتایج پس از وارد کردن در نرم افزار SPSS20 با آزمون های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون تحلیل شدند؛ میزان P کمتر از 05/0 معنادار تلقی شد.
یافته ها : مدت زمان جراحی برابر 06.19±36.12 دقیقه بود؛ شیوع عوارض پس از جراحی بسیار نادر بود و نتیجه عمل جراحی با سن و جنسیت بیماران ارتباط آماری معناداری نداشت(05/0<p).