تاثیرچهار نوع دهان شویه مختلف بر ثبات رنگی کامپوزیت رزین بالک فیل (x-trafil voco)
Abstract
تغييرات رنگ ترميم هاي كامپوزيتي توسط عوامل داخلي و خارجي متعددي ايجاد مي شود. دهانشویه ها از عوامل تغییر رنگ کامپوزیت ها می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر انواع دهان شویه ها بر ثبات رنگی کامپوزیت های بالک فیل (xtrafil voco)می باشد.
مواد و روشها:
در این مطالعه آزمایشگاهی 32 نمونه کامپوزیت بالک فیل رنگ2A به صورت لايه هاي 1 ميليمتري در مولد تهیه شده از استين لس استيل تهیه شد. نمونههای کامپوزیتی پس از آمادهسازی، به مدت 24 ساعت در بزاق مصنوعي انكوبه شد. و سپس به صورت تصادفي به 4 گروه هشت تایی براي مواجهه با دهان شويه های ایرشا، بنسر، کنز، وی وان تقسیم شد. رنگ اوليه نمونه ها پس از خشك كردن آنها با كاغذ خشك كن با استفاده از سيستم CIELab و دستگاه اسپکتروفتومتر با قرار دادن نمونه ها در مقابل زمينه سفيد رنگ و با اندازه گيري ٣ پارامتر L, a, b اندازه گيري شد. سپس نمونه ها به مدت 12 ساعت در دماي 37 درجه سانتيگراد به صورت غوطه ور شده در دهان شويه هاي مورد نظر انكوبه شدند. اين مدت زمان برابر با ٢ بار استفاده روزانه از دهان شويه به مدت ١ سال بود. رنگ ثانويه نمونه ها پس از مواجهه، با استفاده از همان دستگاه اسپكتروفتومتر بررسي گرديد. ميزان تغييرات رنگ نمونه ها با توجه به فرمول مربوطه محاسبه شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS.20 و آنالیز واریانس آنوا بررسی گردید.
نتایج:
میانگین ΔE برای دهانشویه ایرشا 43/1±57/2، برای کنز 67/1±87/2، بنسر 83/0±87/2 و برای دهانشویه وی وان 85/0±77/1 بود که مطابق با آزمون آنالیز واریانس انوا اختلاف معنی داری در میزان ΔE در هر 4 دهانشویه مشاهده نشد.
نتیجه گیری :
تاثیر دهان شویه های ایرشا، بنسر، کنز، وی وان بر ثبات رنگی کامپوزیت های بالک فیل مشابه بود.