مقایسه عوامل خطر و شدت بیماری عروق کرونر بر اساس اسکور سینتاکس در بیماران با درد سینه کاندید آنژیوگرافی الکتیو بر حسب شدت های مختلف چاقی
Abstract
چاقی به عنوان یک فاکتور خطر ماژور برای بیماری قلبی عروقی در نظر گرفته شده و باعث افزایش موربیدیته در بیماران می شود، با این وجود مطالعات اخیر نشان داده اند که چاقی باعث بهبود پیش آگهی بیماران بعد از ابتلا به بیماری قلبی عروقی شده است که به عنوان پارادوکس چاقی “obesity paradox” شناخته می شود. هدف از این مطالعه بررسی عوامل خطر بیماری های عروق کرونر وشدت بیماری عروق کرونر بر اساس یافته های آنژیوگرافیک طبق سیستم درجه بندی سین تاکس (Syntax Score) و ارتباط آنها با شدت چاقی بر اساس شاخص توده بدنی (BMI) بیماران و پاسخ به این تناقض موجود می باشد.
روش کار : در این مطالعه مدارک و مستندات تعداد 260 بیمار که با تشخیص آنژین پایدار در مرکز بیماری های قلب و عروق شهید مدنی تبریز طی سال های 96-95 بستری و تحت آنژیوگرافی الکتیو عروق کرونر قرار گرفته اند جمع آوری و داده ها و اطلاعات مورد نیاز استخراج گردید.
یافته ها : میانگین BMI بیماران مورد مطالعه Kg/m2 28.24 بود و ارتباطی میان شدت چاقی و سایر فاکتورهای خطر CAD مشاهده نشد. همچنین ارتباط معناداری میان مقادیر BMI و درجه بندی سین تاکس I (0.254 P=)، سین تاکس بالینی (0.101 P=) و درمان پیشنهادی سین تاکس II (0.661 P=) گزارش نگردید.