اثر مکمل زردچوبه بر اندازه های آنتروپومتریکی، کیفیت زندگی، تکرار ابتلا به عفونت های ریوی، دفعات بستری در بیمارستان و مصرف دارو های انتی بیوتیکی در کودکان مبتلا به سیستیک فیبروزیس
Abstract
هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر مکمل کورکومین بر اندازه های آنتروپومتریکی، کیفیت زندگی، تکرار ابتلا به عفونت های ریوی، دفعات بستری در بیمارستان و مصرف دارو های انتی بیوتیکی در کودکان مبتلا به سیستیک فیبروزیس می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه یک کارازمایی بالینی دوسوکور (IRCT2016022826798N1) است. جامعه مطالعه حاضر شامل 40 بیمار مبتلا به سیستیک فیبروزیس است که تشخیص آن ها بر اساس شواهد بالینی، یافته های آزمایشگاهی یا بررسی ژنتیک ( وجود موتاسیون در ژن CFTR) تایید شده است و به بخش ها و کلینیک های گوارش و غدد مراجعه می کنند. بیماران به دو گروه کورکومین و دارونما تقسیم شدند. سپس اثر مکمل کورکومین بر اندازه های انتروپومتریکی، کیفیت زندگی، تکرر ابتلا به عفونتهای ریوی، دفعات بستری در بیمارستان و مصرف داروهای انتی بیوتیکی در کودکان مبتلا به سیستیک فیبروزیس مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: میزان بهبود شاخص های انتروپومتریک، در گروه بیماران دریافت کننده دارو، 15 مورد (5/37 درصد) و در گروه دارونما در 12 مورد (30 درصد) مشاهده شد (016/0p=). میزان کاهش دوره های اسهال، در گروه بیماران دریافت کننده دارو، 16 مورد (40 درصد) و در گروه دارونما در 15 مورد (5/37 درصد) مشاهده شد (705/0p=). میزان کاهش دفعات بستری بیمارستانی، در گروه بیماران دریافت کننده دارو، 15 مورد (5/37 درصد) و در گروه دارونما در 10 مورد (25 درصد) مشاهده شد (012/0p=).