• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد پیش‌گیری و کنترل دیابت در سال 1400-1399

Thumbnail
View/Open
پایان نامه پزشکی عمومی - بهاره امیرکواسمی.pdf (1.506Mb)
Date
1399
Author
امیرکواسمی, بهاره
Metadata
Show full item record
Abstract
هدف از این مطالعه‌ بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد پیشگیری و کنترل دیابت در سال 1400-1399 می‌‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه توصیفی-تحلیلی می‌باشد و به ‌صورت مقطعی انجام گرفته است. جامعه هدف تمام دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشند .بررسی شوندگان به‌ صورت تصادفی و طبقه‌بندی شده با نسبت مشخص از رشته های مختلف اعم از پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، پرستاری و ... وارد مطالعه شدند. پرسشنامه مورد استفاده شامل سه قسمت، دانش (21 سؤال)، نگرش (١٠ سؤال) و عملکرد (28 سؤال) بود. نتایج: 289 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز (13/94 %) با میانگین سنی 43/1±06/24 سال به پرسش‌نامه‌ها پاسخ دادند. در زمینه‌ی سوالات دانش 83/31 % نمره ضعیف، 75/47 % نمره متوسط و 42/20 % نمره خوب داشتند. میانگین نمره‌ی نگرش دانشجویان 7/1±18/13 (از 20) بود. در مورد سوالات عملکرد 17/2±29/26 % دانشجویان برنامه ورزشی منظم در طول هفته داشتند، 16/5±79/39 % دانشجویان وزن خود را در طی سال گذشته اندازه‌گیری کرده بودند، 11/2±64/26 % دانشجویان از نظر چربی خون مورد آزمایش قرار گرفته بودند، 14/1±87/32 % دانشجویان از نظر فشار خون مورد بررسی قرار گرفته بودند. در مورد تغذیه 38/ 7±4 /56 % دانشجویان حداقل 2 واحد میوه در روز مصرف می‌کنند، 6/4±16/59 % دانشجویان 2 واحد گیاهی در روز مصرف می‌کنند، 89/5±97/53 % دانشجویان حداقل 3 بار در هفته حبوبات مصرف می‌کنند، 3/2±98/44 % دانشجویان از ماهی تازه دیگر غذاهای دریایی استفاده می‌کنند، 44/3±4/38 % دانشجویان کمتر از 3 بار در هفته فست فود مصرف می‌کنند، 98/1±9/42 % دانشجویان از نان سنتی استفاده می‌کردند، 38/3±67/45 % دانشجویان از روغن مایع استفاده می‌کردند، 65/5±64/35 % دانشجویان کمتر از 2 بار در هفته از مواد غذایی سرخ شده استفاده می‌کردند. 18/7±24/52 % دانشجویان از سیگار یا هر نوع دخانیات استفاده می‌کردند. 14/2±06/20 % دانشجویان از نظر ریسک دیابت مورد ارزیابی قرار گرفته بودند.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/65445
Collections
  • Theses(M)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV