شیوع کراتوکونوس و قوز قرنیه و علل آن: مرور نظام مند و فراتحلیل
Abstract
کراتوکونوس شایع ترین نوع دیستروفی قرنیه است، این بیماری با برآمدگی مخروطی قرنیه به همراه کاهش پیش رونده ضخامت و برآمدگی قرنیه و آستیگماتیسم نامنظم مشخص می شود. یک بیماری ارثی است . شروع این بیماری از دوره ی بلوغ است و روند آن می تواند به مدت 20 سال ادامه یابد. بیش از 90درصد موارد به صورت دو طرفه می باشد.
اهداف: با توجه به اینکه تاکنون مطالعات زیادی در زمینه شیوع اکتازی های قرنیه مانند کراتوکونوس و علل آن در مناطق مختلف جهان انجام گرفته است، نیاز به مطالعه ای که نتایج این مطالعات را جمع بندی و دید روشنی از این اطلاعات را جهت برنامه ریزی ها، تصمیم گیری ها و مداخلات اثربخش ارائه دهد احساس می شود. لذا هدف مطالعه حاضر مرور نظام مند و فراتحلیل شیوع اکتازی های قرنیه مانند کراتوکونوس در کشورهای مختلف و بررسی عوامل و ریسک فاکتور های مرتبط با آن می باشد.
روش ها : جهت یافتن مطالعات مرتبط پایگاه های اطلاعاتی معتبر جستجو شد. مقالات و مستندات به دست آمده از جستجوی انجام شده ، طی چند مرحله از نظر عنوان ، چکیده و تمام متن غربالگری و مطالعات نهایی که دارای معیار های ورود بودند وارد جامعه آماری شدند. مطالعات به دست آمده توسط 2 نفر متخصص ارزیاب و با استفاده از چک لیست STROBE ارزیابی شدند. داده های مربوطه از مطالعات با استفاده از جدول طراحی شده استخراج شده و نهایتا با استفاده از نرم افزار CMA و با مدل Random Effect داده ها آنالیز و گزارش شدند.
یافته ها : از مجموع 4727 مطالعه بعد از اعمال معیار های ورود و خروج در نهایت تعداد 38 مقاله وارد مطالعه شد. شیوع کلی کراتوکونوس 55.4 در هر صدهزار نفر گزارش شد. در بررسی علل و ریسک فاکتور های کراتوکونوس سابقه ی فامیلی مثبت 1.02 برابر ، آلرژی 1.13 برابر ، مالش چشم ها 6.7 برابر ، بیماری های آلرژیک چشمی 4.49 برابر ، آسم 2.39 برابر ، اگزما 1.64 برابر و دیابت 1.19 برابر شانس ابتلا به کراتوکونوس را افزایش می دهد.