بررسی وضعیت سلامت روان در دانشجویان با مشکلات تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی 99-98
Abstract
اختلالات روانپزشکی حالات قابل توجه بالینی هستند که با تغییر در تفکر یا خلق و اختلال کارکرد زندگی فرد همراه اند. این تغییرات در گستره ی هنجار جامعه قرار نمی گیرند و بصورت واضح بیمارگونه هستند. درابتدا بیماریهای روانی اختلالاتی درنظر گرفته میشدند که نیازی بهدرمان ندارند، اما بعدها ثابت شد که این بیماریها زیانهای فراوانی دارند. یکی از گروه های پر خطر برای ابتلا به اختلالات روانپزشکی دانشجویان هستند و از مشکلات شایعی که این اختلالات برای دانشجویان ایجاد می کند افت تحصیلی است، بنابراین باتوجه به اهمیت این موضوع، دراین مطالعه وضعیت سلامت روان در دانشجویان با مشکلات تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز درسال 99-98 بررسی شد.
موادوروشها
75نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز که به دلیل افت تحصیلی به مرکز مشاوره دانشگاه ارجاع شده بودند و 75نفر از دانشجویان که بصورت تصادفی غربالگری شده بودند توسط روانپزشک عضو هیئت علمی دانشگاه مورد مصاحبه ی ساختاریافته ی روانپزشکی بر اساسDSM-V قرار گرفتند.
یافتهها:
56 درصد از دانشجویان ارجاعشده بهدلیل افتتحصیلی، مونث بودند.شیوع بیماریهای روانپزشکی در گروه ارجاع شده ارتباطی با وضعیت تاهل دانشجو و بومی بودن او ندارد.در دانشجویان ارجاعی بیشترین تشخیص سومصرفمواد(67/19درصد)ودر گروه غربالگری افسردگی ماژور(53/23درصد)بود. بیشترین تعداد ترم مشروطی، دوترم مشروطی(67/34درصد)بود.در گروه ارجاعی بیشترین ماده مصرفی زولپیدم بود.درگروه غربالگری الکل وترامادول به یک میزان فراوانی داشت.تفاوت معنی داری در سن شروع مصرف مواد در دو جنس وجود نداشت.