مقایسه ی اتفاقات زندگی در افراد با و بدون عود اختلال دوقطبی
Abstract
بیماری دوقطبی یک بیماری مزمن و عودکننده است که باعث مشکلات جدی برای فرد مبتلا میشود. این بیماری با اپیزودهایی از افسردگی و مانیا و سیکلهایی از خلق نرمال مشخص میشود. درحالیکه نقش ژنتیک و فاکتورهای بیولوژیک در بیماری دوقطبی شناخته شده است نقش فاکتورهای سایکوسوشیال در توضیح زمان، نوع و پیش آگهی بیماری دوقطبی نیز اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. مداخلاتی که روی این نوع آسیب پذیریهای اجتماعی هدفگذاری میکند، ممکن است به تغییر در کورس بیماری دو قطبی کمک کند که نشان دهندهی اهمیت پیداکردن این استرسها و درمان آنها است.
روش ها
در این مطالعه تعداد 90 نفر از بیماران با اختلال دوقطبی مراجعه کننده به درمانگاه به تفکیک 30 نفر بدون عود و 30 نفر با عود فاز افسردگی و 30 نفر با عود فاز مانیا انتخاب شدند و در هر سه گروه اتفاقات زندگی در طول حداکثر سه ماه گذشته (از زمان آخرین ویزیت) براساس پرسشنامه هولمزراهه بررسی و نمره دهی شد. تمام محاسبات با استفاده از نرمافزار SPSS19 انجام شد. در این مطالعه مقدار 05/0P< معنیدار در نظر گرفته شد.
یافته ها
براساس این مطالعه در مقایسهی سطح اتفاقات زندگی میان دو گروه بدون عود و عود فاز افسردگی و همچنین دو گروه بدون عود و عود فاز مانیا تفاوت معنادار وجود دارد. به این صورت که میزان اتفاقات زندگی در افراد با عود فاز افسردگی و افراد با عود فاز مانیا بیشتر بوده است اما میان میزان این اتفاقات در دو گروه با عود افسردگی وعود مانیا تفاوت چشمگیری وجود نداشته است.