بررسی نتایج بلند مدت یورتروپلاستی در بیماران مبتلا به تنگی پیشابراه: مرور سیستماتیک
Abstract
هدف از مطالعه ی حاضر مرور نظام مند و در صورت امکان فراتحلیل نتایج بلندمدت یورتروپلاستی در بیماران مبتلا به تنگی پیشابراه در کسانی که تحت جراحی قرار گرفته اند می باشد.
مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر از نوع مرور سیستماتیک می باشد که در گروه ارولوژی بیمارستان امام رضا تبریز انجام شد. برای ارزیابی نتایج بلندمدت یورتروپلاستی با دو تکنیک آناستوموز انتها به انتها (EEA)و یورتروپلاستی با استفاده از گرافت دهانی(GAU) ، از چهار شاخص استفاده شد: عود تنگی، بی اختیاری ادراری، اختلال عملکرد جنسی و رضایت بیمار. مقالات ابتدا براساس تاریخ انتشار از پایگاه های مورد نظر با استفاده از کلیدواژه های ذکر شده توسط دو ارزیاب با استفاده از چک لیست Consort مورد ارزیابی قرار گرفت و موارد اختلاف بین دو ارزیاب به فرد سوم ارجاع داده شد. مقالات انتخاب شده بطور کامل مطالعه و بررسی شده و اطلاعات مورد نیاز در قسمت مرور نظام مند با استفاده از جدول طراحی شده (extraction table) در محیط نرم افزاری Excel مجموعه ی Microsoft Office ۲۰۰۷ استخراج و خلاصه گردید. انتخاب و سنجش کیفیت مقالات با استفاده از چک لیست JBIانجام شد.
یافته ها:۳۸مقاله در این مرور سیستماتیک وارد شدند. مقالات به ۲ دسته ی GUA,EEA تقسیم بندی شدند. میزان عود تنگی دربیمارانی که تحت عمل با گرافت قرار گرفته بودند، بنا به نتایج متاآنالیز با ۲۱مطالعه، برابر با ۱۲ درصد بود، و دربیمارانی که تحت عمل آناستوموز قرار گرفته بودند، با متاآنالیز با ۱۵مطالعه، برابر با ۱۰درصد محاسبه شد. میزان اختلال نعوظ دربیمارانی که تحت عمل با گرافت قرارگرفته بودند بر اساس نتایج ۲ مطالعه، صفر و ۹/0 درصد، و دربیمارانی که تحت عمل آناستوموز قرار گرفته بودند براساس نتایج متاآنالیز با ۹مطالعه ۱۰درصد بود. نتایج متاآنالیز با ۸مطالعه، میزان بی اختیاری ادراری دربیمارانی که تحت عمل اناستوموز قرار گرفته بودند ۳درصد بود. یافته ای دال بر ارزیابی بی اختیاری ادراری در افرادی که در گروه GAU قرار گرفته اند یافت نشد. دو مطالعه، میزان رضایت بیمار در بیمارانی که تحت عمل گرافت قرار گرفته بودند را ۸۴ و۹۷درصد نشان دادند. نتایج ۲ مطالعه نیز میزان رضایت در بیمارانی که تحت عمل آناستوموز قرار گرفته بودند را ۹۲و۷۴درصد گزارش کرد.