بررسی قابلیت اعتبار اکوکاردیوگرافی در مقابل کاتتریسم بطن راست برای تشخیص هیپرتانسیون ریوی
Abstract
هیپرتانسیون شریانی ریوی یک بیماری پیشرونده است که باعث افزایش PVR، نارسایی قلب راست و نهایتاً مرگ میگردد، و در صورتی که علایم فشار خون بالای ریوی ظاهر شده باشد، اغلب نشان دهنده این است که عارضه پیشرفت زیادی کرده است. هدف مطالعه حاضر مقایسهی اکوکاردیوگرافی در مقابل کاتتریسم بطن راست برای تشخیص هیپرتانسیون ریوی برای اندازهگیری فشارهای ریوی در بیماران همراه با علل مختلف قلبی و ریوی است.
روش کار و مواد: این مطالعه از توصیفی-تحلیلی مقطعی شروع به کار کرد. جمعیت مورد مطالعه را شامل بیمارانی می شد که بعد از انجام اکوکاردیوگرافی و مشاهدهی هیپرتانسیون ریوی بر اساس معیارهای اکو جهت قطعی شدن تشخیص و یا مشخص شدن اتیولوژی تحت کاتتریسم بطن راست قرار میگیرند. تمامی موارد مورد بررسی در چک لیست مربوط ثبت و داده های مطالعه به صورت اولیه جمع آوری شد. در نهایت داده ها وارد نرم افزار تحلیل اماری SPSS version 15 شد.
یافته ها: در بررسی فشار انتهایی شریان پولمونر در کاتتریسم بطن راست ارتباط معناداری با فشار اندازه گیری شده شریان پولمونر در اکوکاردیوگرافی وجود دارد. فشار شریان پولمونر در کاتتریسم بطن راست و TRG، RVSP ارتباط مثبت معناداری مشاهده شد میانگین فشارهای اندازه گیری در بر حسب نوع بیماری در فاقد هایپرتنشن ریوی، هایپرتنشن ریوی متوسط، هایپرتنشن ریوی ثانویه به اسکارودرمی، هایپرتنشن ریوی ثانویه به بیماری بینابینی ریه و هایپرتنشن بوردر لاین میانگین فشار شریان پولمونر اندازه گیری شده بیشتر از فشار متوسط اندازه گیری شده در کاتتریسم بطن راست بود.