ارزیابی دقت قوانین PECARN در پیش بینی آسیب مغزی در ترومای اطفال
Abstract
انجام سی تی اسکن یکی از اولین و اصلی ترین اقدامات برای ترومای سر در مراکز اورژانسی بوده و وسیله تشخیصی استاندارد در امر بررسی آسیب های مغزی ناشی از تروما می باشد. با این وجود استفاده از سی تی اسکن برای بررسی تروما های سر در کوکان عاری از خطر نبوده همچنین علیرغم استفاده مکرر از آن برای شناسایی آسیب های مغزی در 90% مواقع آسیبی مشاهده نشده و کمتر از 1% موارد نیاز به اقدامات اورژانسی داشته اند .از آنجایی که مطالعات انجام شده جهت ارزیابی نتایجPECARN دارای نتایج ضد و نقیضی می باشد. بر همین اساس بر آن شدیم تا مطالعه مقطعی توصیفی جهت بررسی ارزش تشخیص این روش طراحی نماییم.
مواد و روش ها: کودکان آسیب دیده توسط اتندینگ و رزیدنت های حاضر در مرکز ویزیت شده و مطابق گاید لاین درمانی مورد بررسی و درمان قرار گرفت .کودکان بر اساس قوانین مبتنی بر سن PECARN در سه دسته از نظر خطر تروما به صورت کم خطر ، خطر متوسط و پر خطر مطابق با قوانینPECARN طبقه بندی شدند.برای هر سه گروه در صورت وجود اندیکاسیون براساس رفرانس های موجود طب اورژانس،ATLS و جراحی مغز، سی تی اسکن توسط دستگاه توسط دستگاه زیمنس (Siemens SOMATOM Emotion 6, Germany)انجام شد و سی تی اسکن توسط اتند مقیم اورژانس گزارش شد. رویداد نتایج قوانینPECARN و CT اسکن در تشخیص آسیب های مغزی با اهمیت بالینی مقایسه شد. در این مطالعه حساسیت،ویژگی ، ارزش اخباری مثبت و منفی با فاصله اطمینان 95% جهت بررسی ارزش( دقت) تشخیصی قوانینPECARN برای بروز ترومای سر با اهمیت بالینی محاسبه شد.
یافته¬ها: در این مطالعه ۲۵۰ بیمار مورد مطالعه قرار گرفت که میانگین سنی کودکان مورد بررسی حدود 88 ماه بوده است.در این مطالعه 182 مورد تحت سی تی اسکن قرار گرفتند که از این 182 مورد 80 مورد سی تی اسکن مثبت داشتند.در نتایج به دست آمده ۶.۳ درصد بیماران با سی تی اسکن مثبت در گروه PECARN کم خطر، ۳۸.۸ درصد بیماران با سی تی اسکن مثبت در گروه خطر متوسط و ۵۵ درصد در گروه خطر بالا از نظر معیارPECARN قرار داشتند.