طراحی و ارزیابی محیط واقعیت مجازی برای مدیریت درد
Abstract
خلاصه
مقدمه
درد و ناراحتی با بسیاری از اقدامات پزشکی همراه است. یکی از چالشهایی که پیش روی افراد تیم درمان وجود دارد، چگونگی کنترل درد در بیماران میباشد. در گذشته ، مواد مخدر به معنای متعارف برای کاهش درد مورد استفاده قرار میگرفت ، اما در بسیاری از موارد ، داروها نمیتوانند نتایج بهینه ارائه دهند. مطالعات نشان داده اند که مسکن های اوپیوئیدی ممکن است به عواقب ناخواسته مانند تهوع ، افزایش طول مدت بستری در بیمارستان و کاهش درد ناکافی منجر شوند. پیشرفت های کنونی برای کنترل درد با ادغام دو مبحث داروهای ضد درد و تکنیک های مختلف روانشناختی ، از جمله حواس پرتی در محیط های واقعیت مجازی انجام می شود. این فناوری به کاربران اجازه می دهد با محیط ، با استفاده از حواس تعامل داشته و آنها را ترغیب میکند تا در دنیای مجازی که تجربه میکنند غرق شوند. وقتی غوطه وری کافی باشد ، بخش اعظم توجه کاربر به محیط مجازی متمرکز می شود و باعث کاهش حس درد می شود.
روش کار و مواد : این مطالعه از نوع کاربردی ارزیابی می باشد. در ابتدا مولفه های موثر بر حس حضور استخراج شد که شامل : تعداد کانال های حسی تحریک شده ، سازگاری بین اجزای محیط ، سازگاری بین حرکات کاربر و بازخورد سیستم و غوطه وری می باشد. سپس با استفاده از نرم افزار یونیتی و بسته توسعه نرم افزاری GOOGLE VR محیط های واقعیت مجازی طراحی شده و سپس مولفه های غوطه وری ، بصری ، محیط دید ، لذت بخشی ، رابط کاربری ، صوتی و عوارض روی 15 شرکت کننده ارزیابی شد.
یافته ها:
از آنجا که سرگرمی یکی از زمینه های کاربردی محبوب برای اینگونه پلتفرم هاست ، لذا لذت یکی دیگر از اهداف مهم برای طراحی محیط های مجازی است. عوارض محیط مجازی شامل سردرد و سرگیجه نیز ارزیابی شد. جلوه های صوتی در 3 دسته ارزیابی شد : تشخیص صداها ، منشا صدا ها ، کمک برای حس حضور در محیط. ما قابلیت استفاده از سیستم را در دو دسته ارزیابی کردیم : سهولت استفاده و سهولت یادگیری. میزان غوطه وری محیط در 6 دسته بدین شرح ارزیابی شد : درگیری متناسب حواس ، تفاوت دنیای مجازی از واقعی ، غوطه ور بودن حین پیمایش ، واقعی بودن محیط حین پیمایش ، درگیری توسط محیط ، حضور در محیط . جلوه های بصری در 3 دسته ارزیابی شد : طبیعی بودن محیط ، واقعی بودن محیط ، غوطه ور شدن.
نتیجه گیری:
پژوهش های مختلفی ثابت کرده است حس حضور تاثیر مثبتی بر حواس پرتی و در گیری افراد دارد.
طبق مطالعات انجام شده و استخراج مولفه های اساسی در تولید برنامه ای با حس حضور بالا ، انتظار می رفت اپلیکیشن طراحی شده غوطه وری و حس حضور بالایی را ایجاد کند که طبق ارزیابی های انجام شده مشاهده شد این فرضیه درست بود.
نتایج بالینی مقدماتی نشان می دهد که VR قادر است حواس بیمار را در حس حضور مناسب در موارد سوختگی شدید که در حین مراقبت از زخمی که دچار درد شدید می شوند ، منحرف کند. در مطالعات (هافمن وهمکاران ، 2000) ثابت شده است VR حواس و توجه بیشتری را نسبت به درد ، به خود مشغول می کند.