مقایسه زاویه انحراف خط قاعده بینی به منتوم و تست مالامپاتی در پیشگویی راه هوایی مشکل قبل از بیهوشی
Abstract
درصد بالایی از حوادث مهم و خطرناک در بیهوشی به علت مشکلات راه هوایی رخ میدهند و همواره اداره صحیح راه هوایی از نکات مهم و کلیدی ضمن بیهوشی است. کنترل راه های هوایی در بیماران بدحال برای پزشکان مراقبت های اولیه و حتی برای متخصصین بیهوشی یکی از پراسترس¬ترین وضعیت¬ها به شمار می¬رود، هدف از این مطالعه ارزیابی خصوصیات آناتومیکی راه هوایی بیماران شامل زاویه انحراف خط قاعده بینی به منتوم و انجام تست مالامپاتی می¬باشد.
روشها و مواد:
در این مطالعه گذشته¬نگر تمامی اطلاعات از پرونده بیماران استخراج گردید. تست اصلاح شده Mallampati برای همه افراد توسط متخصصین بیهوشی انجام شده و داده های به دست آمده در فرم های اختصاصی ثبت شد. براساس مشاهده حنجره، بیماران در 4 گروه طبقه بندی شدند. سپس تمام داده های مربوط به افراد شامل نوع جراحی، سن، جنس، وزن، قد، BMI و زاویه صورت ثبت شد. بیماران با درجه بندی Cormack و Lehane که بتوانند نمره I یا II کسب کنند به عنوان لوله¬گذاری آسان در نظر گرفته شدند و افرادی که دارای درجه Cormack و Lehane با نمره III یا IV باشند به عنوان لوله¬گذاری دشوار شناخته شدند.
یافتهها:
بهطورکلی85 بیمار از 17 سال تا 67 سال با میانگین سنی 12.89±37.64 مورد مطالعه قرار گرفتند. بررسی ارتباط بین سختی لارنگوسکوپی و نمره مالامپاتی نشان داد از نظر آماری ارتباط معنی داری بین این دو متغیر وجود دارد (P=0.001). بررسی ارتباط بین سختی لارنگوسکوپی و میانگین زاویه انحراف خط قاعده بینی به منتوم نشان داد که از نظر آماری ارتباط معنی داری بین این دو متغیر وجود دارد (P=0.01). درجه مالامپاتی 85% پیش-گویی¬کننده سختی لارنگوسکوپی می باشد. همچنین NMLD می تواند 66% پیش گویی¬کننده سختی لارنگوسکوپی باشد.