ارتباط محل آنفارکت در استروک ایسکمیک با کیفیت زندگی فرد
Abstract
هدف مطالعه ما ارزیابی اینکه آیا موقعیت انفارکتوس ریز حاد می تواند HRQOL سه ماهه در بیماران مبتلا به MIS را پیش بینی نماید.
روش اجرا:
در این مطالعه که یک مطالعه مشاهده ای-مقطعی- تحلیلی می باشد، بیمارانی که در طی سال 1398 با شکایت استروک ایسکمیک به اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه می نمایند و (1) NIHSS زیر 3 دارند (2) درمان ترومبولیتیک دریافت ننموده اند (3) قبل از بروز استروک بدون کمک توانایی راه رفتن داشتند (4) در طی 3 ماه گذشته استروک نداشته اند وارد مطالعه می نمایند. بیمارانی که برای آنها استروک رد شده است یا در طی بستری NIHSS آنها افزایش یافته ( از نظر عددی) ، یا فوت نموده اند و یا در پیگیری سه ماهه مراجعه نداشته یا در دستر نبودند از مطالعه خارج می شوند. سپس داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS 20.0 شده و برای آنالیز داخل گروهی از روش آماری توصیفی و برای بررسی ارتباط بین محل استروک با عدد HRQOL از لوجستیک رگرسیون استفاده خواهد شد. سطح معنی داری زیر 0.05 می باشد.
نتایج:
در کل 251نفر وارد این مطالعه شدند که 57.4 درصد انها مرد و 42.6 درصد انها زن بودند. حداقل سن شرکت کنندگان 19ساله و حداکثر سن 92 ساله بود. در طی بررسی انجام گرفته در این مطالعه برای بررسی ارتباط بین ریسک فاکتورها و محل استروک مشاهده شد که بین سن و محل استروک ارتباط معنی دار وجود ندارد .بین جنس و محل استروک ارتباط معنی دار وجود ندارد .بین سیگار و محل استروک ارتباط معنی دار وجود داشت.بین هایپرتنشن و محل استروک ارتباط معنی دار نبوده .بین دیابت و محل استروک ارتباط معنی دار نبود.