مقایسه نگهداری بیهوشی با ایزوفلوران یا سوفلوران در ریکاوری جراحی سر پایی کودکان با استفاده از لارنژیال ماسک (LMA)
Abstract
اینداکشن و نگهداری بیهوشی عمومی در کودکان غالباً با بیهوشی استنشاقی اداره می شود که باید القا سریع، همودینامیک پایدار، بی دردی و فراموشی را فراهم کند. سووفلوران بدلیل نداشتن بوی تند و حلاليت کم در خون و بافت، داروي بیهوشي مناسبی در جراحي سرپايي اطفال است و از طرفی ایزوفلوران به دلیل بیهوشی و ریکاوری سریع پس از عمل دارای محبوبیت زیادی است. هدف این مطالعه مقایسه نگهداری بيهوشي استنشاقی سووفلوران با ایزوفلوران در جراحی های سرپایی کودکان می باشد تا از بهترین روش نگهداری بیهوشی در کودکان استفاده کنیم.
روش کار:
80 کودکان2 ماه تا 6 ساله تحت عمل جراحی های سرپایی، به صورت تصادفی در یکی از دو گروه نگهداری بیهوشی با ایزوفلوران یا سوفلوران قرار گرفتند. در هر دو گروه، اینداکشن به صورت یکسان با فنتانیل، میدازولام، لیدوکایئن، پروپوفول انجام گردید. LMA با اندازه مناسب برای بیماران تعبیه شد و نگهداری بیهوشی با ایزوفلوران (1.5-5/0 vol.%) یا سوفلوران (3-2 vol.%) انجام گردید. در این بررسی مقايسه دموگرافيك، كيفيت بيداري در ریکاوری، وضعيت هموديناميك حین عمل و آژیتاسیون، درد، لرز، تهوع و استفراغ بعد عمل در هر دو گروه مورد ارزيابي قرار گرفت. اطلاعات جمع¬آوری شده با نرم¬افزار SPSSنسخه ویندوز 22 مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
یافته¬ها:
بیماران از نظر ویژگیهای دموگرافیک تفاوت معنی داری نداشتند. میزان بروز آژیتاسیون و لرز پس از عمل در گروه سووفلوران بیشتر بود ولی تفاوت معنی دار نبود. بیشترین درصد درد بعد عمل(5/52٪) در گروه سووفلوران مشاهده شد. میزان تهوع و استفراغ پس از عمل درگروه سوفلوران بیشتر بود. سووفلوران برگشت سریع از بیهوشی و ریکاوری کوتاه نسبت به ایزوفلوران داشت (001/0p=). در بررسی متغیرهای همودینامیک ضربان قلب در گروه سوفلوران کاهش معنی داری داشت (001/0p=).