ارتباط بين مقادیر(hs-CRP)high-sensitivity C-reactive protein و فیبرینوژن با عملکرد ریه در بیماران با چاقي شدید
Abstract
برای تعیین اثرات خالص چاقی و مارکرهای التهابی بر روی عملکرد ریه بایستی اثرات مخدوش کنندگی دیابت، آسم، بیماری قلبی مزمن و غیره حذف شود. لذا در این مطالعه به بررسی ارتباط بین مقادیرhigh-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) و فیبرینوژن با عملکرد ریه در بیماران با چاقي شدید(BMI ≥ 35 kg/m²)پرداختیم.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی در تبریز در تابستان سال 1395 تعداد 36 بیمار بالای 18 سال مبتلا به چاقی شدید (BMI بالای 35 کیلوگرم بر مترمربع) و 36 فرد سالم غیرچاق (BMI زیر 30 کیلوگرم بر مترمربع) مقایسه شدند و ارتباط بین مقادیرhigh-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) و فیبرینوژن با عملکرد ریه در بیماران با چاقي شدید بررسی شد و با گروه شاهد مقایسه گردید.
نتایج: با وجودیکه hs-CRP در بیماران با چاقی شدید (BMI بالای 35 کیلوگرم بر مترمربع) نسبت به افراد سالم غیرچاق (BMI زیر 30 کیلوگرم بر مترمربع) با اختلاف آماری معناداری بیشتر بود (P < 0.05) ولی ارتباط معناداری بین یافته های اسپیرومتری با hs-CRP و فیبرینوژن وجود نداشت(P > 0.05) میانگین hs-CRP وفیبرینوژن پلاسما در گروه گلابی شکل و در گروه سیب شکل با وجودیکه در گروه سیب شکل بیشتر بود ولی بر اساس آزمون تی مستقل اختلاف آماری معناداری را نشان نمی داد (P > 0.05).