بررسی سطوح سرمی لکتین اتصال دهنده مانوز-2 (MBL-2)، تناسین (TN-C) C و توتال آنتی اکسیدانت (TAC) با میزان گرفتگی عروق در بیماری عروق كرونر قلبي
Abstract
هدف از مطالعه حاضر، بررسی سطوح سرمی MBL-2، تناسین (TN-C) C و توتال آنتی اکسیدانت (TAC) در بیماران عروق کرونر و ارتباط این پارامترهای مهم بیوشیمیایی با شدت بیماری CAD می باشد.
مواد و روشها : در این مطالعه 80 نفر، شامل 60 نفر به عنوان گروه بیمار و 20 نفر به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. بیماران بر اساس نتایج آنژیوگرافی به سه دسته شامل 20 نفر از گروه بیماران با گرفتگی یک رگ، 20 نفر دو رگ، 20 نفر سه رگ تقسیم گردیدند. پارامترهای لیپیدی سرم با روش استاندارد اندازه گیری شد. سطوح سرمیMBL-2 و TN-C در نمونه ها با روش الایزا (ELISA) اندازه گیری شد. غلظت TAC در نمونه های سرم با روش کلریمتری (اسپکتروفتومتری) انجام داده شد. سطح سرمی MDA با روش اسپكتروفتومتري و بر اساس واكنش با تيوباربيتوريك اسيد (TBA) مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها : میانگین سن در گروه بیمار 5/9± 4/58 سال و در گروه نرمال 8/9±58 سال بود. اختلاف معنی داری در سن، جنس و سابقه فامیلی وجود نداشت اما در فشار خون و سابقه مصرف سیگار اختلاف معنی دار بود. سطوح سرمی MBL-2، TN-C، و MDA در گروه بیمار در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافته بود و همچنین سطح سرمی TAC در گروه کنترل نسبت به گروه بیمار به معنی داری بالاتر بود. سطح سرمی MBL-2 و TN-Cدر گروه 3VD، 2VD و 1VD با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافته بود. همچنین سطح سرمی TAC بین گروه کنترل با 3VD، 2VD و 1VD و بین گروه 1VD با 3VD به طور معنی داری افزایش یافته بود. در MDA نیز بین گروه 3VD، 2VD و 1VD با گروه کنترل
و بین گروه 3VD با گروه 1VD معنی دار بود. مقادیر سرمی کلسترول ، تری گلیسرید و LDL در گروه بیمار در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافته بود، اما مقادیر سرمی HDL-C در گروه بیمار کاهش معنی داری داشت.