بررسی میزان دانش و نگرش متخصصین طب اورژانس در خصوص ترومبولتیک تراپی در بیماران ایسکمیک استروک
Abstract
هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان دانش عمومی متخصصین طب اورژانس در ارتباط با علائم سکته مغزی و نحوه واکنش به علائم در حین بروز آن ها می باشد.
روش اجرا: این مطالعه یک مطالعه ی مقطعی – توصیفی – تحلیلی با روش نمونه گیری مشاهده ای است. متخصصین طب اورژانسی که در اورژانسهای سطح تبریز شاغل می باشند، وارد مطالعه شدند.برای هر متخصص طب اورژانس، پرسشنامه ای که بر اساس پرسشنامه ی مطالعات قبلی انجام شده (که شامل سه جزء دموگرافیک وعلائم و ریسک فاکتور ها می باشد) تنظیم شده که توسط پرسشگر آموزش دیده تکمیل خواهد شد. سپس داده ها وارد سیستم آماری SPSS 24.0 شده و آنالیز خواهد شد.
نتایج: در این مطالعه 30 نفر وارد مطالعه شدند که از این 30 نفر 12 نفر (40%)مرد و 18 نفر(60%) زن بوده است. در خصوص تعداد علایم دال بر سکته مغزی از 10 علامت شایع حداقل 2 علامت و حداکثر 8 علامت توسط متخصصین ذکر گردید. در خصوص فاکتور های خطر اغلب افراد 6 فاکتور را ذکر کردند و فقط یک نفر هر 11فاکتور را ذکر کرده است. 17 نفر از شرکت کنندگان تماس با EMSرا در زمان وقوع حادثه اولین و بهترین گزینه انتخاب نمودند اما 12 نفر تماس با EMSو یا انتقال شخصی بیمار به بیمارستان را انتخاب نموده بودند.