ویژگیها ی بالینی و پیامدهای کدورت قرنیه در بیماران مبتلا به گلوکوم مادرزادی اولیه در بیمارستان نیکوکاری تبریز بین سالهای 80تا 95
Abstract
هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع کدورت قرنیه وتعیین ویژگیها ی بالینی و پیامدهای کدورت قرنیه در بیماران مبتلا یه گلوکوم مادرزادی می باشد.
مواد و روش کار : در این مطالعه بیماران مبتلا به گلوکوم مادرزادی که در بین سالهای 80 الی 95 به مرکز نیکوکاری تبریز مراجعه کرده و تحت عمل جراحی گلوکوم قرار گرفته اند به صورت تمام شماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات مربوط به بیماران با استفاده از روش گذشته نگر جمع آوری شد و بیماران دارای سابقه عمل جراحی گلوکوم و نیاز به جراحی مجدد و دارای سایر آنومالی های چشمی و بیماری های همراه مانند کاتاراکت نیز از مطالعه خارج شدند. داده های مربوط به سن، جنس و مقادیر مربوط به متغییرهای IOP قبل و بعد از عمل،شیوع و شدت کدورت قرنیه، قطر افقی و عمودی قرنیه بعد از جراحی پرونده پزشکی بیماران استخراج و ارتباط بین شدت کدورت قرنیه ، میزان IOP قبل از عمل وIOP بعد از عمل بررسی شدند.
یافته ها : تعداد افراد شرکت کننده در این مطالعه 67 نفر بودند. از این تعداد 42 نفر مرد و 25 نفر زن بودند. از بین 67 نفر نمونه ی بررسی شده 45 نفر درگیری دو چشمی داشتند و در 22 نفر درگیری تک چشمی ثبت شد.با توجه به درگیری دو چشمی تعدادی از افراد نمونه، تعداد چشم های بررسی شده در این مطالعه، 113 مورد بود که در بین این تعداد، 56 مورد چشم راست و 57 مورد چشم چپ مورد بررسی قرار گرفت. توزیع فراوانی درجه ی کدورت قرنیه نشان داد 38 % از موارد مورد بررسی بدون کدورت قرنیه بودند و 62 % نمونه ی مورد بررسی دارای کدورت قرنیه بودند. IOP قبل از عمل در بین بیماران با قرنیه شفاف (20.69±8) کمتر از بیماران با کدورت قرنیه (9.2±23.75) می باشد (P=0.07) ، میانگین IOP بعد از عمل نیز در بیماران با قرنیه شفاف (5.1±14.16) کمتر از بیماران با کدورت قرنیه (5.7±16.57) بود(p=0.02). میانگین IOP قبل از عمل (p=0.00) و IOP بعد از عمل (P=0.03) تفاوت معناداری در بین درجات کدورت قرنیه دارد(p<0.05) اما میانگین CHD ، CVD قبل و بعد از عمل بین دو گروه بیماران با و بدون کدورت قرنیه تفاوت معناداری نداشت. میانگین متغیر IOP و CDR 6 ماه بعد از عمل، نسبت به قبل از مداخله ، به طور معناداری در سطح اطمینان 95 درصد کاهش داشته است (P<0.05) .