جداسازی و شناسایی باکتری های شیمیولیتوتروف دریاجه ارومیه و بررسی خواص آنتی بیوتیکی و احیای فلزات آنها
Abstract
مقدمه: با توجه به خشکسالی دو دهه گذشته که منجر به از دست دادن قسمت اصلی آب دریاچه ارومیه و تغییر شرایط طبیعی محیط به ویژه قدرت یونی دریاچه شده، بررسی تنوع میکروبی این دریاچه مورد توجه قرار گرفته است.
هدف: جداسازی و شناسایی باکتریهای شیمیولیتوتروف وهالوفیل در دریاچه ارومیه.
مواد و روش: نمونه گیری در چندین مکان از آب دریاچه ارومیه انجام شد. بر اساس یونهای موجود در دریاچه محیط کشت طراحی گردید و جهت افزایش شانس رشد باکتریها ،نمونه آب به محیط کشت مایع افزوده شد و پس از طی 2 ماه غنی سازی در محیط مایع، نمونه های موجود در محیط سانتریفوژ گردیدند و رسوب حاصل به محیط آگار منتقل شدند، بر روی محیط آگار پس از چندین مرتبه کشت ،کلنیهای خالص جدا شدند. سپس جدایه ها بر اساس تفاوت ماکروسکوپی، میکروسکوپی، خواص بیوشیمیایی و فیلوژنتیک مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: توالی ژنS rRNA 16نشان داد که یک ایزوله شیمیولیتوتروف متعلق به جنس Thiobacillus thioparus می باشد و از41 ایزوله هتروتروف به دست آمده 21.42٪ متعلق به جنسKocuria ، 11.90٪ مارینوباکتر، 11.90٪ میکروکوکوس، 11.90٪ تالاسوباسیلوس،11.90٪ باسیلوس، 14.14٪ هالوموناس و 2.38٪ تیوباسیلوس می باشند.
نتیجه گیری: بر اساس شباهتS rRNA 16، 4 ایزوله ازبین42 ایزوله کاندید معرفی گونه های جدید هستند و متعلق به خانواده Halomonadaceae و Marinobacter می باشند. یکی از ایزوله ها جهت آزمایشات تکمیلی انتخاب گردید و پس از انجام آزمایشات تعیین اسیدچرب و مقایسه با دوسویه نزدیک،تعیین لیپیدهای قطبی،کینون تنفسی، هول ژنوم وآزمایشات بیوشیمیایی ایزوله TBZ202 به عنوان گونه جدید تحت نام Halomonas Azarbaijanica معرفی گردید.