بررسی تاثیر آموزش دستورالعمل ASLS بر دانش و مهارت دانشجویان پزشکی
Abstract
در این مطالعه به بررسی تاثیر آموزش دستورالعمل ASLS بر دانش و مهارت دانشجویان پزشکی پرداخته شد تا از این طریق درمان و پیگیری بیماران سکته مغزی مورد توجه قرار گرفته و با ارتقا سطح خدمات تشخیصی و درمانی، بهبود کلی در این زمینه فراهم آید.
روش کار: در این مطالعه دانشجویان دوره کارآموزی 2 که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز مشغول به تحصیل میباشند، شرکت نمودند. آموزش دوره ASLS در یک کارگاه یک روزه مبتنی بر شواهد انجام شد که شامل 5/3 ساعت سخنرانی آموزشی و 5/4 ساعت جلسات گروه¬های آموزش مهارت کوچک و بزرگ بود. سخنرانی آموزشی شامل بحث در مورد اپیدمیولوژی سکته مغزی، پاتوفیزیولوژی، آناتومی و شناخت و مدیریت سندرم ها و علایم عمده سکته مغزی بود.
نتایج: در این مطالعه 105 دانشجوی دوره اکسترنی 2 دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز وارد مطالعه شدند. در بررسی میزان پاسخ دانشجویان در پره تست، در 6 حیطه، بیشتر دانشجویان در اپیدمیولوژی استروک پاسخ درست را انتخاب نموده اند و در حیطه علل استروک، بیش از نیمی از دانشجویان گزینه اشتباه را انتخاب نموده اند. در بررسی و مقایسه بین نتایج قبل و بعد از آموزش، 30/61 درصد قبل آموزش و 13/84 درصد در پست تست پاسخ صحیح داده شده است که تفاوت معنی داری دارند (۰٫۰۰۱ pv= )
در حیطه های دانش (اپیدمیولوژی استروک، علل استروک، علائم استروک و تشخیص و تشخیص های افتراقی استروک) در پره تست 61/53 و پس از آموزش و در پست تست 03/86 درصد پاسخ صحیح داده شده و از نظر آماری معنی دار می باشد. (۰٫۰۱۹ pv= ) .در حیطه مهارت ( مدیریت و درمان استروک و نحوه تزریق ترومبولتیک) در پره تست 85/60 درصد و پس از آموزش و در پست تست 35/80 درصد پاسخ صحیح داشتند که از نظر آماری معنی دار نمی باشد (۰٫۰۷۸ pv= ).