مقایسه دو روش تریاژ شاخص شدت اورژانس (emergency severity index) و مقیاس تریاژ سوئیسی (The Swiss emergency triage scale) و پیامد آن در اورژانس مرکز اموزشی درمانی امام رضا(ع)
Abstract
هدف از انجام مطالعه تعیین دقت هرکدام از دو روش در افتراق بین بیماران بدحال و سرحال می باشد.
روش کار و مواد: اين مطالعه به صورت مقطعی تحليلی (Cross Sectional) در مرکز پزشکی امام رضای تبریز از دی 1396 تا بهمن 1397 انجام شد. روش نمونه گيری آسان انتخاب شد. حجم نمونه برای مطالعه حدود 384 نفر بود که برای افزایش قدرت مطالعه 1000 نفر تعیین شد. تمامی 1000 بیمار مورد مطالعه، با استفاده از جدول اعداد تصادفی از بین بیماران مراجعه کننده انتخاب شدند و به دو روش ESI (Emergency Severity Index) و SETS (The Swiss Emergency Triage Scale) و با استفاده از پرسشنامه تریاژ، سطح تریاژ آنها مشخص گردید. لازم به ذکر است که در روش روتین تریاژ بیماران (ESI) مداخله ای صورت نگرفت.
پس از تریاژ بیماران در بخش مربوطه تحت اقدامات تشخیصی درمانی قرار گرفتند و در نهایت پیامد بیماران اعم از ترخیص، بستری، و فوت بررسی و در پرسشنامه ثبت شد.
یافته¬ها: داده هاي جمع آوري شده مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و نشان داه شد که دو روش SETS و ESI در تمام افراد اعم از زن یا مرد، و نیز در تمام رده¬های سنی بیماران مورد مطالعه که در بازه زمانی پژوهش به اورژانس بیمارستان امام رضای تبریز مراجعه کرده بودند، همبستگی و توافق داشتند.