• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

مقایسه تغییر رنگ دندان‌های آکریلی و کامپوزیتی پروتزهای دندانی متحرک در دو نوشیدنی مختلف

Thumbnail
نمایش/بازکردن
asadzadeh thesis.pdf (1.160Mb)
تاریخ
1400/2/18
نویسنده
اسدزاده, سنا
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
مقدمه از مهمترین خصوصیات هر پروتزی این است که حداکثر شباهت را به عضو از دست رفتهاز نظر عملکرد، ظاهر و زیبایی داشته باشد. با توجه به این که از گذشته یکی از مشکلات بیماران دارای دنچر, رنگ گرفتن دندان‌های دنچر می‌باشد.این مطالعه با هدف بررسی بهترین دندان از نظر ثبات رنگو مقایسه رنگ پذیری دندان‌های آکریلی و کامپوزیتی انجام شده‌است. مواد و روش کار در این مطالعه‌‌ی آزمایشگاهی, تغییر رنگ دو برند دندان کامپوزیتی(Yamahachi(شرکت یاماهاچی ژاپن) وFinex(شرکت بتادنت ایران)) و دو برند دندان آکریلی(Polident(شرکت پلی دنت اسلوونی) و Acryplusشرکت (Ruthiniumایتالیا)‌) در دو نوشیدنی چای و نوشابه انجام گرفته‌است. آب مقطر به عنوان گروه کنترل در این مطالعه استفاده شد. ۸ نمونه از هر برند دندان کامپوزیتی و آکریلی به مدت یک هفته در محلول چای و نوشابه و آب مقطر (به عنوان گروه کنترل)غوطه‌ور شدند. پارامترهای رنگ, قبل و بعد از غوطه‌ورسازی با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه‌گیریشدند. خصوصیات رنگ توسط سه پارامتر L , b , aسنجیده شدند و مقدار دلتایEتغییر رنگ مقایسه شد. همین پروسه بعد از ۳ هفته غوطه وری نیز انجام گرفت. به منظور بررسی اثر نوع نوشیدنی و نوع دنداندر میزان تغییر رنگ در زمان‌های مورد بررسی از آنالیز واریانس اندازه‌های تکراری(ANOVA with repeated measures)استفاده شد. برای بررسی نرمال بودن داده‌ها از آزمون نان پارامتریک فریدمن( Non-parametric Friedman test)استفاده شد.برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد. مقدار احتمال کمتر از ۰۵/۰ به عنوان سطح معنی‌داری در نظر گرفته شد. یافته ها براساس نتایج آنالیز واریانس اندازه‌های تکراری، تغییرات میانگین رنگ در طول زمان معنی‌داربود(p-value<0.001). همچنین بین میانگین تغییر رنگ در دندان‌‌های موردمطالعه از نظر آماری اختلاف آماری معنی‌داری وجود داشت(p-value=0.001). میانگین تغییر رنگ بین دندان‌هایFinex composite teeth و Polident acrylic teeth از نظر آماری معنی‌دار بود(p=0.043)به طوری که تغییر رنگ در دندانهایFinex composite teeth نسبت به دندان‌هایPolident acrylic teeth به اندازه 67/0 کمتر بود. همچنین تغییر رنگ دندان‌هایYamahachi composite teeth و Polident acrylic teeth نیز از نظر آماری معنی دار بود(p<0.001) به طوری که تغییر رنگ دندان‌هایPolident acrylic teeth نسبت به دندان‌هایYamahachi composite teeth به اندازه 024/1 واحد بیشتر بود. میانگین تغییر رنگ بین محلول چای و آب مقطر از نظر آماری معنی‌دار بود(p<0.001) به طوری که میانگین تغییر رنگ در آب مقطر نسبت به چایی به میزان 20/2 واحد کمتر بود. همچنین میانگین تغییر رنگ بین محلول کولا و آب مقطر نیز از نظر آماری معنی دار بود(p<0.001) به طوری که میانگین تغییر رنگ در کولا نسبت به آب مقطر به میزان 27/1 واحد بیشتر بود علاوه بر این تغییر رنگ بین دو محلول کولا و چایی از نظر آماری نیز معنی‌دار بود به طوری که تغییر رنگ در کولا به اندازه 92/0 واحد کمتر بود(p-value<0.001). نتیجه گیری نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر نشان دادبا افزایش زمان غوطه‌وری دندان‌ها در محلول‌های رنگ‌زا میزان تغییر رنگ افزایشمی‌یابد.در مطالعه حاضر ثبات رنگ دندان‌های آکریلیکمتر از دندان‌های رزین کامپوزیتی بود. بیشترین تغییر رنگ مربوط به دندان آکریلی برندPolidentو کمترین میزان تغییر رنگ مربوط به دندان کامپوزیتیYamahachiبود.نوشیدنی چای تغییر رنگ بیشتری نسبت به کولا(Cola) ایجاد می‌کند و در مدت سه هفته تغییر رنگ غیر قابل‌قبول از نظر بالینی ایجاد می‌کند.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64259
Collections
  • Theses(D)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV