بررسی اثر حفاظتی روغن آرگان در برابر آسیب های اکسیداتیو بر روی موی انسان در محیط برون تن
Abstract
مقدمه:روغن آرگان به عنوان فرآورده ای رایج در محصولات مراقبت از مو به حساب می آید. با توجه به ترکیبات و ساختارروغن آرگان، میتوان از آن به عنوان کاندید مناسبی در جهت محافظت مو وکاهش آسیب از مواد اکسیدکننده استفاده کرد.
هدف: تاثیر روغن آرگان در کاهش آسیب اکسیداتیو به مو به عنوان پیش تیمار
روش کار: دسته موهای بدون سابقه رنگ شدگی انتخاب شدند و به سه گروه 1-موهای تیمارشده با اکسیدان 2-موهای تیمارشده باروغن آرگان و پاکسازی فیزیکی روغن از سطح مووسپس تیمار با اکسیدان 3- موهای تیمارشده باروغن آرگان و پاکسازی ازطریق شستشو با سدیم لوریل سولفات وسپس تیمار با اکسیدان تقسیم شدند. سپس طیف ATR گرفته شد.بررسی های کمی از دست دادن پروتئین در موهای آسیب دیده هم به روش لوری انجام شد .خاصیت آنتی اکسیدانی روغن آرگان نیز با کمک 2 ،2-دیفنیل-1-پیکریل هیدرازیل اندازه گیری شد.
نتایج: میزان از دست دادن پروتئین در دسته های سه گانه مو پس از تیمار با روغن کاهش قابل قبولی نشان داد .طیف ATR حاکی ازباقی ماندن روغن در مو حتی پس از شستشو بود.چهار پیک در حین اکسیداسیون دست خوش تغییر شدند که روند ایجاد تغییرات خطی بود.میزان خاصیت آنتی اکسیدانی بر حسب RC50 که غلظتی از آنتی اکسیدان است که 50% رادیکال های آزاد را کاهش می دهد59 میکروگرم بر میلی لیتر بود.
نتیجه گیری: روغن آرگان در حفاظت از مو در برابر آسیب اکسیداتیو با دو روش از دست دادن پروتئین و تغییرات طیف ATR موثر عمل کرد .به علاوه در این مطالعه کارآرایی روش های بررسیATRکه به مراتب سریع تر از بررسی هایی مانند ازدست دادن پروتئین است در بررسی پیک های مو نشان داده شد.