بررسی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی در شهر تبریز
Abstract
مقدمه: همودیالیز به عنوان یک روش موفق برای درمان بیماران ESRD در نظر گرفته میشود از طرفی برای بهبودی بیشتر این بیماران، روی بهینه کردن کیفیت دیالیز، کنترل فشار خون، درمان آنمی و نگه داشتن پارامتر های مختلف در رنج نرمال تاکید می شود.
از طرفی اهمیت موضوع تغذیه در بیماران همودیالیزی به جهت تاثیر آن بر کیفیت زندگی و مورتالیته بیماران غیر قابل انکار بوده و لذا داشتن اطلاعات کافی در رابطه با وضعیت تغذیه¬ی این بیماران برای کادر درمان ضروری است، از این رو بررسی وضعیت تغذیه ای در بیماران همودیالیزی حائز اهمیت خواهد بود.
هدف:
هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی به واسطه¬ی تعیین مارکرهای تغذیه¬ای در سرم بیماران، تعیین پارامترهای آنتروپومتریک و میزان دریافت انرژی و پروتئین در بیماران همودیالیزی می باشد.
روش کار:
مشخصات دموگرافیک و آزمایشگاهی بیماران از جمله سن، جنس، قد، وزن، علل بروز ESRD، اندازه¬ی چربی زیر پوست، MAC، سطح سرمی آلبومین، فریتین، TIBC و کلسترول بیماران ثبت خواهد شد. همچنین با کمک بیمار و یا همراه بیمار نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی توسط بیمار در سه روز مختلف یادداشت می شود و سپس از طریق جداول رفرنس کالری و پروتئین دریافتی بیمار محاسبه می شود.، همچنین با کمک بیمار و یا همراه بیمار نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی توسط بیمار در سه روز مختلف یادداشت می شود و سپس از طریق جداول رفرنس کالری و پروتئین دریافتی بیمار محاسبه می شود.
نتایج:
ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی بیمارستان سینا بر اساس معیار های ISRNM نشان داد که PEW برای حدود %37 از بیماران مورد مطالعه، تشخیص داده شد.
نتیجه گیری:
نتایج حاصل از ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی بر اساس معیار هایISRNM مزمن نشان داد که بسیاری از این بیماران از نظر تغذیه ای وضعیت ایده آلی ندارند .