تهيه داربست های زيست تخريب پذير پلی لاکتید ،گلیکولید، ژلاتین و پلی کاپرولاکتون، ژلاتین حاوی MTA جهت استفاده در مهندسی بافت استخوان
Abstract
مقدمه: یکي از معضلات جراحان ، بازسازي بافت استخوان بوده و پيوند اتوژن به عنوان استاندارد طلايي ترميم ضايعات استخواني محسوب مي شود. پیوند استخوان دارای معايبي چون جراحي دردناک، عفونت، خونريزي، آسيب به اعصاب و از دست دادن عملكرد بوده و محققان را بر آن داشته تا به دنبال روشي براي جايگزيني آن باشند.
مهندسی بافت استخوان روشی موثر برای بازسازی استخوان بدون عارضه در بدن است. در مهندسی بافت علاوه بر سلول و داربست سه بعدی مناسب برای رشد، از عوامل القا کننده رشد استخوان استفاده می شود. برای القای استئوژنز یکی از مواد موثر با زیست سازگاری بالا به ویژه در درمان های اندودنتیک، یک ترکیب بر مبنای سیلیکات کلسیم (β-Ca2SiO4) است که MTA نام دارد.
هدف: تهیه داربست های جدید بر مبنای مخلوط پلی استرهای زیست تخریب پذیر با پلیمر طبیعی ژلاتین حاوی MTA و مطالعه چسبندگی و رشد سلول های بنیادی مشتق از پالپ دندان
روش کار: کوپلیمرهای PCL- PEG- PCL و PLGA- PEG- PLGA به روش پلیمریزاسیون حلقه گشا تهیه و در حالت مذاب با سوسپانسیون MTA در اتانول بارگذاری شد. سپس مخلوط پلیمر بارگذاری شده با MTA با پلیمر طبیعی ژلاتین هیبرید گردید. سمیت داربست به روش MTT بررسی و کارآیی داربست تهیه شده در میزان چسبندگی و رشد سلول های بنیادی پالپ دندان بررسی شد.
نتایج و بحث: مخلوط پلیمرهای PLGA-PEG-PLGA و PCL-PEG-PCL با MTA به روش اصلاح شده تهیه شدند. پلیمر PLGA-PEG-PLGA بارگذاری با MTA و محلول آبی ژلاتین به خوبی یکنواخت شده و داربست متخلخلی به وجود آورد که سلول های بنیادی پالپ دندان بر روی آن رشد پیدا کردند.
نتیجه گیری: داربست هیبرید پلی استر-ژلاتین بارگذاری شده با MTA میتواند بیومتریال مناسبی برای کشت و چسبندگی و رشد سلول های بنیادی پالپ دندان باشد و توانایی تمایز استئوژنیک را خواهد داشت.