بررسی اثرات ضد سرطانی نانومیسلهای بارگذاری شده با سیلیبینین بر روی سلولهای سرطانی ملانوما B16
Abstract
مقدمه: سیلیبینین یک فلاوانون گیاهی غیرسمی است که از دانههای گیاه خار مریم (Silybum marianum) به دست میآید. سیلیبینین یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است که اثرات ضدسرطانی آن در مدلهای مختلف سرطان به اثبات رسیده است. یکی از مهمترین مزایای سیلیبینین، سمیت ناچیز و عوارض بسیار پایین آن در انسان است. مطالعات اخیر نشان داده است که سیلیبینین دارای اثرات مهاری بر روی سلول های سرطانی نظیر پروستات،سینه و ملانوما میشود، در عین حال محلولیت آبی پایین سیلیبینین عامل محدودکننده ی مصرف بالینی آن است.بارگذاری سیلیبینین در حامل های میسلی،یکی از راه های محتمل برای برداشتن این محدودیت است.
هدف: تهیه ی میسل های بهینه ی بارگداری شده با سیلیبینین و مقایسه اثرات ضدسرطانی سیلیبینین به صورت داروی آزاد و بارگذاری شده در میسل بر روی سلول های سرطانی B16 ملانوما
روشها: سیلیبینین با استفاده از روش تبخیر کمک حلال در میسل های پلیمری PEG-PBCL و PEG-PCL بارگذاری شد و با بررسی و مقایسه ی ویژگی های این دو میسل پلیمری نظیر سایز (به روش پراکندگی نور) ،الگوی رهش(به کمک روش دیالیز) و درصد بازدهی انکپسولاسیون(به کمک جذب UV)، میسل های PEG-PBCL بارگذاری شده با سیلیبینین بعد از تغلیظ به کمک فریز درایینگ و خارج کردن آب از فرمولاسیون، برای بررسی اثر مهار رشد سلولی آن بر روی سلول های B16 ملانوما در مقایسه با فرم آزادش به وسیله تست MTT انتخاب شد.
یافتهها: سایز میسلها در بازه زیر nm90< بوده است و رهش سیلیبینین در میسل های PEG-PBCL بر خلاف میسل های PEG-PCL بصورت کنترل شده بود.میزان درصد بازده انکپسولاسیون برای میسل های PEG-PCL حدودا 47% و برای میسل های PEG-PBCL حدودا 95% محاسبه شد.سیلیبینین در غلظت های µM 60، µM100 ، µM150 باعث مهار رشد سلولهای B16 ملانوما می شود که میزان مهار در فرمولاسیون میسلی به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از فرم آزاد این دارو است.
نتیجهگیری: تمامی نتایج، تائیدکننده آن است که میسلهای PEG-PBCL قابلیت استفاده به عنوان یک حامل دارویی موثر برای سیلیبینین را دارا میباشد.