اثر مدت زمان استفاده از رسانه ها بر اضطراب، ترس و فوبیای کودکان و نوجوانان : مرورنظام مند
Abstract
مقدمه: زمانی که کودکان و بزرگسالان صرف تماشای تلویزیون ، بازی های الکترونیکی و استفاده از رایانه می کنند با تأثیرات مثبت یا منفی همراه است. با توجه به شیوع بالای استفاده از رسانه و مشکلات بهداشت روانی در بین کودکان و نوجوانان و تأثیر قابل توجه اقتصادی و سلامتی ، اکنون زمان آن است که درک کنیم چگونه مدت زمان استفاده از رسانه در کودکان و نوجوانان با به نتایج مهم بهداشت روانی ، مانند اضطراب ، افسردگی و ترس یا فوبیا مرتبط است. بررسی ها و متاآنالیزهای سیستماتیک قبلی شواهدی را ارائه داده اند که نشان می دهد استفاده از رسانه ها و علائم درونی سازی آنها با یکدیگر مرتبط هستند. بنابراین ، اهداف این مقاله بررسی ارتباط بین میزان استفاده از رسانه ها (به عنوان مثال ، تماشای تلویزیون ، استفاده از کامپیوتر و با ترس ،فوبیا، اضطراب و افسردگی) در میان کودکان و نوجوانان است.
مواد و روش ها:
دو کتابدار دانشگاهی ماهر در 15 ژانویه 2021 در Medline / PubMed ، Embase ، cochrane و scopus جستجوی سیستماتیک انجام دادند.
جستجوی اضافی ادبیات خاکستری در Google Scholar انجام شد. علاوه بر این ، جستجوی دستی انجام شده در لیست مرجع مقالات موجود انجام شد . و همچنین ، لیست مرجع مقالات انتخاب شده به منظور تکمیل پایگاه های جستجو به صورت دستی جستجو شدند. یک نرم افزار مدیریت مراجع (EndNote X8 ، Thomson Reuters) برای جمع آوری منابع و حذف موارد تکراری استفاده شد.
نتایج:
در مجموع ، 1002 مقاله پس از حذف خودکار نسخه های تکراری شناسایی شد. این مقالات با بررسی عنوان و چکیدهمورد غربالگری قرار گرفتند. مقالاتی که دارای معیار ورود نبودند ، از مطالعه خارج شدند. متن کامل 226 مقاله برای بررسی تهیه شد . 207تعداد مقاله دیگر مطابق با معیارهای خروج ذکر شده قبلی، حذف شدند ، در نهایت تعداد 19 مقاله وارد مطالعه شد.
نتیجه گیری:
شواهد مقطعی قوی و طولی متوسط برای ارتباط بین مدت زمان استفاده از رسانه و علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان وجود دارد ، اما ارتباطات از نظر سن ، نوع رسانه ، جنسیت و سایر تعدیل کنندگان متفاوت است. بیشتر مطالعات بر روی علائم افسردگی متمرکز بوده است ، بنابراین مطالعات طولی بیشتر، برای درک بهتر ارتباط بین انواع مختلف رسانه مورد استفاده و اضطراب ضروری است. استفاده از رسانه با ترس ایجاد شده ی ناشی از رسانه در کودکان مرتبط است. تحقیقات بعدی هم برای آزمایش بیشتر تأثیر انواع مختلف رسانه ها بر ترس در کودکان و بررسی قدرت این وابستگی مورد نیاز است.