کاربرد نمره خطر مرگ و میر کودکان در پیشگویی سرانجام کودکان بستری در بخش مراقبتهای ویژه
Abstract
پیشرفت تکنولوژی در بخش مراقبت ویژه باعث فراهم نمودن سطح بالاتری از مراقبت های درمانی برای کودکان و نوجوانان شده، این پیشرفت ها همواره در بهبود کیفیت مراقبت از بیماران موفق نبوده، زیرا در برخی موارد افزایش امید به زندگی سبب افزایش درد و رنج شده و طولانی تر شدن پروسه مرگ شده است. در هنگام پذیرش لازم است برای تشخیص شدت بیماری پیشآگهی آن مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور می توان از نمره خطر مرگ و میر کودکان استفاده کرد که به صورت عینی میزان شدت بیماری را بیان کرده و احتمال مرگ و میر را طبق وضعیت بالینی بیمار تخمین می زند. نمره ایده آل باید به آسانی استفاده شود، نیاز به تجزیه گسترده ناظر نداشته باشد، همراه با هزینه پایین، حداقل تهاجم بوده و دقیق باشد از اینرو بر آن شدیم تا به بررسی کاربرد نمره خطر مرگ و میر کودکان در پیشگویی سرانجام کوتاه مدت کودکان در مدت بستری در بخش مراقبتهای ویژه (فوت یا ترخیص) بیمارستان کودکان تبریز بپردازیم.
مواد و روش ها:
نمره PRISM همه بیماران در ۲۴ ساعت اول بستری در PICU بررسی و ثبت شد. سرانجام بیماران در موقع خروج از PICU(فوت شده یا زنده ترخیص شده) ثبت شد.خصوصیات دموگرافیک (سن موقع پذیرش در PICU و جنس) بیماری زمینه ای، بستری مجدد (تا ۴۸ ساعت بعد از ترخیص ازPICU، سندرم اختلال متعدد ارگان (MODS)، نوع بستری (داخلی یا جراحی)، وجود عفونت بیمارستانی در طی بستری، بکارگیری ونتیلاتور، بکارگیری داروهای
وازواکتیو و درمان تغذیه پارانترال(PNT) ثبت شد. سپس نمره خطر مرگ و میر کودکان (PRISM) در کودکان زنده مرخص شده از بخش مراقبت های ویژه مورد تحلیل قرار گرفته و میانه محاسبه شد.
یافته ها:
در این مطالعه ۶۷ بیمار مورد بررسی قرار گرفت.که میانگین سنی این بیماران ۲.۱۵±۳.۶۴سال می باشد.در بین این بیماران ۲۳ بیمار دارای بیماری زمینه ای بوده اند .که در بین بیماری های زمینه ای CP بیشترین شیوع را داشته است.جنسیت مونث ۳۲.۸ و جنسیت مذکر ۶۷.۲ درصد در این مطالعه بوده است.