مقایسه میزان موفقیت شیردهی در مادران تحت زایمان بی دردی ( روش بی حسی اپیدورال ) با زایمان طبیعی
Abstract
ین مطالعه با هدف مقایسه میزان موفقیت شیر دهی در مادران تحت زایمان بی درد ی ( روش بی حسی اپیدورال ) با زایمان طبیعی انجام گرفت.
مواد و روش ها:
در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور ( زائو و ماما )، زنان اول زا که از تاریخ ۱/۱۰/۹۷تا تاریخ ۳۰/۳/۹۸در بیمارستان های۲۹بهمن و بیمارستان طالقانی بستری شده اند و شرایط زایمان طبیعی بر اساس تشخیص پزشک معالج داشتند ،به صورت تمام شمارشی consecutive method) وارد مطالعه شدند .در این مطالعه تمام اطلاعات دموگرافی مادر (سن،وزن،قد،تحصیلات ،شغل )و نوزاد(سن،وزن،آپگاراول)و تحصیلات شغل وسن پدر،شرکت در کلاس های شیردهی قبل وبعد از زایمان وLATCHscore وموفقیت و میزان شیردهی را در دو گروه مورد مطالعه بررسی کردیم .در این مطالعه میزان شیردهی با توجه به مقدارLATCHscore کمتر مساوی ۳ضعیف و۴تا۷متوسط و۷ به بالا تعریف شده است.موفقیت در این مطالعه کسب LATCHscore بالای ۷تعریف شده است.
یافته ها:
در این مطالعه ۲۰۰ مادر مورد مطالعه قرار گرفت که ۱۰۰ مادر تحت زایمان بدون درد و ۱۰۰ مادر تحت زایمان طبیعی قرار گرفتند. میانگین سنی مادران ،سطح درآمد،شغل،سن همسران،میزان BMIو تحصیلات همسران در دو گروه تفاوت معنی داری نداشته است.میانگین وزن نوزادان ، سن تولد نوزادان ،آپگار دقیقه ی اول و پنجم تفاوت معنی داری در دو گروه نداشته است.در این مطالعه میزان موفقیت در ۲۴ساعت اول در زایمان طبیعی ۵۸.۵ درصد در حد بالا، ۳۱ درصد در حد متوسط و ۱۰.۵ درصد در حد ضعیف بود است همچنین در زایمان بدون درد ۵۷.۵ درصد میزان موفقیت بالا، ۳۴ درصد موفقیت متوسط و ۸.۵ درصد موفقیت ضعیف داشتند. ارتباط معنی داری بین موفقیت در شیر دهی در زایمان بدون درد و زایمان طبیعی یافت نشد. در این گزارش بین موفقیت در شیر دهی در هفته ی اول در زایمان بدون درد و زایمان طبیعی ارتباط معنی داری وجود نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده میزان موفقیت در شیر دهی بین زایمان بدون درد و طبیعی در هفته ی ششم پس از زایمان تفاوت معنی داری وجود نداشت.