مطالعه پروتئومیکی سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت مغز استخوان رت و سکرتوم آن ها بعد از تیمار با سلنیوم
Abstract
در زمینه سلول درمانی سلولهای بنیادی مزانشیمی(MSC)حائز اهمیت بوده و نتایج بسیار امیدبخشی را نشان دادهاند. این سلولها اثرات درمانی خود را به طور مستقیم یا از طریق ترشح سکرتوم اعمال میکنند. یکی از موارد با اهمیت در ارتباط با کشت و کاربردهای آنها استفاده از اثرات آنتیاکسیدانهایی مانند سلنیوم است.
روش تحقیق: سول های بنیادی مزانشیمی از مغزاستخوان رت(BM-MSC)استخراج و با سلنیوم تیمار شدند. پروتئوم آن ها استخراج و با استفاده الکتروفورز دو بعدی (2DE)از هم جدا شدند. سپس نتایج با استفاده از نرم افزار melanie6 آنالیز شده و پروتئین هایی با بیان تغییر یافته بدست آمدند. سرانجام ، پروتئین ها توسط بانکهای اطلاعاتی مانند STRING مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در این مطالعه ۴۴ پروتئین برای BM-MSCs و ۲۷ پروتئین برای سکرتوم آنها شناسایی شد.از ۴۴ اسپات به دست آمده از BM-MSCs پروتئین های گلیکوفورین، heat shock protein beta-1، ATP سینتاز، Reticulocalbin-1، ویمنتین، پروتئین دیسولفید ایزومراز و پروهیبیتین از طریق بلست شناسایی شدند.از بین پروتئین های بررسی شده با وسترن بلات نیز بیان GPx، SOD، TrRx، Nrf2 و Akt بعد از تیمار با سلنیوم افزایش ، HIF-1alpha و p38 MAPK دچار کاهش شد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان می دهند که سلنیوم به عنوان یک انتی اکسیدان نه تنها باعث افزایش پتانسیل آنتی اکسیدانی BM-MSCs می شود بلکه می تواند باعث افزایش بنیادینگی آن ها نیز شود.