ارتباط پیامد بیماری بحرانی با پهنای توزیع گلبول قرمز خون در کودکان
Abstract
بیماری بحرانی کودکان می تواند به شدت سلامت و رشد کودک را مختل کرده و بر عملکرد و رفاه خانواده تأثیر منفی بگذارد. اگرچه مرگ و میر واحد مراقبت های ویژه کودکان (PICU) رو به کاهش است، اما شناخت عوامل موثر بر آن می تواند در روند بهینه مراقبت ازکودکان دچار شرایط بحرانی موثر باشد. لذا در این مطالعه به بررسی ارتباط پیامد بیماری بحرانی با پهنای توزیع گلبول قرمز خون در کودکان پرداختیم.
مواد و روش ها:
شاخص های CBCو RDW در 67 کودک در 24 ساعت اول بستری در PICU بررسی شد. خصوصیات دموگرافیک، علت بستری در PICU، بیماری همراه، طول مدت اقامت در PICU، وضعیت حیات در زمان خروج از PICU ثبت شد. نمره خطر مرگ و میر(PRISM) در 24 ساعت نخست ورود به PICU تمامی بیماران محاسبه و یادداشت شد و در نهایت ارتباط RDW با تمام متغیرها بخصوص پیامد بیماران بررسی شد.
یافته ها:
میانگین RDW در کل 17 درصد بود و در مجموع 8 نفر (12 درصد) فوت شدند. میانگین RDW در بیماران فوتی 4/18 و در بیمارانی که زنده ماندند 9/15 بود که اختلاف آماری معناداری را نشان نمی داد ( 170/0(P= .در این مطالعه 3/34 درصد بیماران دارای بیماری زمینه ای بودند که شیوع CP بیشتر از بیماری های دیگر بود. در مجموع نیز هیچ یک از متغیرها به غیر از بیماری زمینه ای ارتباطی با RDW نداشتند )05/0( P >.