سطح هوش هیجانی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
Abstract
هوش اجتماعی یکی از ارکان مهم رسیدن به موفقیت در حوزه های مختلف زندگی از جمله تحصیل، شغل، محیط اجتماعی و سلامت روانی فرد میباشد و پرورش و ارتقا آن در دانشجویان پزشکی از مقطع علوم پایه میتواند منجر به مسئولیت پذیری و عملکرد بهتر آنان در دوره بالینی گردد. هدف از این مطالعه ضمن اندازه گیری سطح هوش اجتماعی در دانشجویان پزشکی، به دلیل عدم وجود شواهد کافی در زمینه مقایسه و تغییرات هوش اجتماعی در بین دانشجویان مقطع بالینی و علوم پایه، در این مطالعه به بررسی و مقایسه هوش هیجانی در دانشجویان مقاطع پایه و بالینی نیز بپردازیم.
مواد و روش ها:
در این مطالعه مقطعی تحلیلی بر روی 350 دانشجوی پزشکی در مقاطع مختلف تحصیلی قرار گرفت نمونه گیری به صورت در دسترس بود و پرسشنامه ی آنگ تون تت در کلاسها در اختیار دانشجویان مقطع علوم پایه و مقطع فیزیوپاتولوژی و در مورد کار آموزی و کار ورزی در هنگام حضور در بخش پزشکی اجتماعی قرار گرفت و بعد از جمع آوری داده ها با نرم افزار spss آنالیز گردید .
یافته ها:
میانگین سنی دانشجویان مورد بررسی 2.39±22.46 می باشد.۶۷.1 درصد دانشجویان دختر و ۳۲.9 درصد دانشجویان پسر بودند که دانشجویان دختر دو برابر دانشجویان پسر می باشد.69.1 درصد دانشجویان مجرد و تنها 30.9 درصد دانشجویان متاهل بودند.۴۳.7 درصد دانشجویان بومی و بقیه غیر بومی بودند.از دانشجویان مورد برررسی ۳4.6 درصد در مقطع علوم پایه،14.6 درصد فیزیوپات،۲4 درصد کارآموزی و ۲6.9 درصد مقطع کارورزی بودند.نمره ی هوش هیجانی کلی در بین دانشجویان ۵.۸۶±۲۸.۴۹ بوده است. هوش هیجانی در مقاطع بالینی به طور معنی داری کمتر از مقاطع علوم پایه گزارش گردید.