مقایسه Brucellacpt و کومبس رایت و رایت در تشخیص بروسلوز
Abstract
بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میگردد و این بیماری قدرت تخریب بالایی در بدن دارد و می تواند عوارض زیادی را در بدن در صورت تاخیر درمان ایجاد نماید. از این رو تشخیص سریع و دقیق بیماری می تواند طبعات بسیاری بر سیر درمانی و بهبودی بیماران داشته باشد، لذا بر آن شدیم تا به بررسی دقت تشخیصی بروسلا کاپت با کومبس رایت در بیماران مبتلا به بروسلوز بپردازیم.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی بوده و بر روی مراجعین سرپایی که در عرض یکسال به درمانگاههای مرکز آموزشی درمانی امام رضا و سینا مراجعه کرده بودند و علائم بروسلوز (تب، تعریق، آرترالژی، هپاتومگالی، اسپلنومگالی یا علائم بیماری فوکال) انجام شد. از همه بیماران خونگیری به عمل آمد و اطلاعات بیماران اعم از سن، جنس، پاسخ به تست های کومبس، کومبس رایت و بروسلا کاپچر و نیز پاسخ بیماران به درمان در چک لیستی که از قبل تهیه شده بود وارد شد. پس از اخذ جواب آزمایشگاهی آزمایشات سرولوژیک بیماران، در نهایت تمامی اطلاعات بیماران از جمله اطلاعات دموگرافیک، تست های آزمایشگاهی وارد برنامه آنالیز آماری SPSS v16 شده و به تجزیه و تحلیل داده ها پرداختیم.
نتایج: این مطالعه که بر روی 91 بیمار مبتلا بروسلوزیس انجام شد که میانگین سنی بیماران 6/34 سال 8/75 درصد مرد بودند. در این مطالعه مشاهده که 6/84 درصد بیماران تست رایت مثبت و 4/26 درصد بیماران تیتر 80/1 را نشان دادند. 7/85 درصد بیماران تست کومبس رایت مثبت و 7/29 درصد بیماران تیتر 160/1 را نشان دادند. در بررسی تست بروسلا کاپچر در بیماران مشاهده شد که 9/98 درصد بیماران تست مثبت را نشان دادند و از میان این بیماران 1/34 درصد دارای تیتر 160/1 این تست بودند.